Чим живе патріот Зозуля, поки не грає у футбол

Форвард "Дніпра" та збірної України став справжнім "воїном світла", допомагаючи армії, демонструючи патріотизм під час заліковування травми, яка вибила його з гри майже на 8 місяців

Чим живе патріот Зозуля, поки не грає у…

Цілком можливо, що Роман Зозуля в майбутньому увійде до підручників історії, де опиниться поруч з волонтерами та героями війни. Він - прообраз сучасного свідомого спортсмена-громадянина і руйнівник міфу про "зажравшихся любителів бабла" у футболі. 

У 2013 році, після київської перемоги над Францією у плей-офф відбору ЧС-2014 з рахунком 2:0, до роздягальні команди завітав тоді ще президент України Віктор Янукович з президентом ФФУ Анатолієм Коньковим. Він тис руки футболістам. Гравці "Шахтаря" посміхалися, деякі футболісти потискали руку президенту не дуже охоче, Хачеріді взагалі не встав. Зозуля лише посміхнувся з ввічливості, але руку не потис - вирішив дати її краще Конькову. Тоді цей вчинок не помітили, але сьогодні, через призму часу, коли футболіст став справжнім волонтером, який постійно допомагає воїнам АТО, непотиснута рука Януковичу вписується у мозаїку наявності власної свідомої думки Романа. 

Наприкінці березня 2015-го в грі за збірну проти Іспанії Зозуля отримав пошкодження передньої хрестоподібної зв'язки і змушений був лягти під ніж. Повернення на поле очікується приблизно в листопаді. Форвард проводить вже 6 місяць без футболу, але про нього частіше говорять, ніж про інших його партнерів по "Дніпру" та збірній. 

Благодійний фонд Зозулі

Спільно з волонтерами організував фонд допомоги українським військовим "Народна Армія". Крім допомоги армії на передовій, волонтерський рух допомагає дитячим будинкам і військовим госпіталям, в яких був зроблений ремонт. До слова фондом "Народна армія" було закуплено 130 комплектів військової форми, рукавичок на суму 10 тис. грн, зусиллями волонтерів досягнуто домовленості про надання гуманітарної допомоги з Угорщини. 

Чим живе патріот Зозуля, поки не грає у футбол - фото 1

Продавав форму на аукціонах

Заради допомоги армії Зозуля виставляв на аукціонах власні футболки. Він виставив футболку з матчу проти Іспанії, в якому і отримав важку травму, на благодійний аукціон. За лот вдалося виручити майже 34 тис. грн, які були передані десантникам з 25-ї бригади.

Також Зозуля підключив до акції "динамівця" Ярмоленка, який продав власну футболку за $3 тис. Гроші також пішли на армію. 

Чим живе патріот Зозуля, поки не грає у футбол - фото 2

Запустив флешмоб

Зозуля шукає креативні рішення для збору коштів на армію. Він запустив великий флешмоб "Я допомагаю українській армії", який підтримало багато футболістів, політиків та футбольних людей. За умовами флешмобу, гравець кидає виклик іншому, а той має вкладати гроші в благодійний фонд "Народна армія", який організував Роман Зозуля. Кожен, хто приймає естафету - вкладає 1000 гривень та передає її іншому.

Чим живе патріот Зозуля, поки не грає у футбол - фото 3

В акції вже взяли участь понад 100 людей. 

Був на фронті

Зозуля їздив на передову до військових. Побував на передовій під Маріуполем разом з футболістами і тренерським штабом "Дніпра". Футбольні волонтери привезли цілий мікроавтобус води, їжі та інших предметів першої необхідності для українських солдатів.

Чим живе патріот Зозуля, поки не грає у футбол - фото 4

Отримав нагороду

Зозулю нагородили медаллю Міноборони за допомогу армії. Про це Зозуля повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці" та показав фотографії медалі "За заслуги перед Збройними силами України".

Чим живе патріот Зозуля, поки не грає у футбол - фото 5

Був коментатором

Чим живе патріот Зозуля, поки не грає у футбол - фото 6

Займався боксом

Чим живе патріот Зозуля, поки не грає у футбол - фото 7

Тусив з ультрас на секторі

Чим живе патріот Зозуля, поки не грає у футбол - фото 8

Влаштовував розбірки з піжоном Леоненком

Експерт каналів "Футбол 1", "Футбол 2" Віктор Леоненко розкритикував візит Тимощука до поранених військовим із зони АТО. Реакція Зозулі не змусила себе довго чекати.

Tu xot' gimn svoeu stranu znaew'???

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme