Бокс можуть виключити з програми Олімпіади

Міжнародний олімпійський комітет попередив про можливе жорстке рішення Міжнародну боксерську асоціацію, яку спонсорує "Газпром".

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Бокс можуть виключити з програми Олімпіа…
Фото: Sky Sports.

У Міжнародному олімпійському комітеті (МОК) заявляють, що очолювана представником росії  Міжнародна боксерська асоціація (IBA) "не має справжнього інтересу" до цього виду спорту і самих спортсменів. Про це повідомляє Sky Sports, інформує Depo.ua.

Відтак Міжнародну боксерську асоціацію уже позбавили участі в Олімпійських іграх у Токіо 2020 року, бокс не включений до попередньої програми Ігор у Лос-Анджелесі 2028 року. Ці рішення діятимуть до проведення реформ, яких від IBA вимагає МОК.

Та все ще гірше, ніж видається: нові проблеми у Міжнародної боксерської асоціації можуть виникнути перед кваліфікаційним відбором на змагання з боксу до паризької Олімпіади 2024 року. Турнір організовує МОК, і він уже заявив, що ухвалить подальші рішення, які "можуть включати скасування боксу на Олімпійських іграх у Парижі-2024".

Річ у тім, що від 2020 року IBA керує росіянин Умар Кремльов – як зазначає Sky Sports, "за підтримки російської енергетичної компанії "Газпром". Представник МОК сказав згаданому медіа, що недавнє продовження IBA контракту про спонсорство з "Газпромом" показало, що у боксерської асоціації "немає бажання зрозуміти справжні проблеми" і що "це оголошення підтверджує, що IBA продовжить залежати від компанії, яка значною мірою контролюється російським урядом".

Раніше, у вересні цього року, позачерговий конгрес IBA проголосував проти проведення нових виборів, що дало змогу Кремльову залишитися президентом асоціації після того, як Спортивний арбітражний суд (CAS) постановив, що кандидату у президенти Борису ван дер Ворсту з Нідерландів неправомірно завадили балотуватися.

Як повідомляв Depo.ua, у жовтні IBA на чолі з Кремльовим скасувала усунення від спорту боксерів із росії і білорусі, тим самим пішовши проти політики санкцій, запровадженої МОК проти представників держав-агресорок.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme