Бій Усика з Ф’юрі перенесуть на 2024 рік

Дата історичного двобою змінювалася вже не раз: свіжа причина – травма "Циганського короля".

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Бій Усика з Ф’юрі перенесуть на 2024 рік…
Олександр Усик

Британський боксер 35-річний чемпіон WBC у гевівейті Тайсон Ф'юрі (34-0-1, 24 КО) і 36-річний українець Олександр Усик (21-0, 14 КО), золотий олімпійський призер, який володіє поясами WBA, WBO, IBO і IBF у надважкій вазі, битимуться за абсолютний титул чемпіона у надважкій вазі у лютому 2024 року в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія. Про це повідомили джерела американського кабельного спортивного телеканалу ESPN, передає Depo.ua.

Поєдинок Ф'юрі-Усик в Саудівській Аравії був попередньо запланований на 23 грудня. Однак минулої суботи, 28 жовтня, в Ер-Ріяді Ф'юрі провів складніший, ніж очікувалося, 10-раундовий нетитульний бій з колишнім чемпіоном UFC Френсісом Нганну, який дебютував у професійному боксі. Билися за правилами боксу, і Ф'юрі, який не мав незаперечної переваги і переміг рішенням суддів, отримав поріз на лобі та лівому оці. У 3-му раунді "Циганський король" навіть побував у нокдауні, що стало сьомим таким випадком у його кар'єрі.

Промоутер Ф'юрі Френк Воррен заявив, що його клієнт не буде готовий до бою з Усиком у грудні, бо британцю потрібен час на відновлення.

За кілька тижнів до цього бою Ф'юрі й Усик підписали контракти на довгоочікувану битву за першість у важкій вазі.

За день до бою Усик опублікував пост в Інстаграм: "Френсіс, будь обережний з Тайсоном, він мені потрібен на рингу 23 грудня". Але тепер Усику доведеться чекати ще два місяці, щоб нарешті отримати Ф'юрі.

Після бою Ф'юрі з Нганну Олександр Усик вийшов у ринг і мав коротке спілкування з британцем.

"23 грудня, я готовий до бою", - сказав Усик. "Ходімо зараз, якщо хочеш", — відповів Ф’юрі. "Побачимося 23 грудня, я пішов спати", – завершив розмову Усик.

Тепер, коли бій проти Ф’юрі відбудеться 2024 року, це може означати, що Усик проведе ще один бій за цей час. Востаннє він бився в серпні цього року, коли переміг нокаутом француза Даніеля Дюбуа в Польщі.

Тайсон Ф'юрі ж двічі бився 2022 року, обидві перемоги здобув технічним нокаутом на футбольних стадіонах у Лондоні (у квітні проти Діліана Вайта та в грудні проти Дерека Чісори).

2015 року Тайсон Ф'юрі рішенням суддів переміг іншого українця, Володимира Кличка, у бою за три титули в суперважкій вазі. Ф'юрі ніколи не захищав ці титули – був поза рингом два з половиною роки через депресію і зловживання психоактивними речовинами. За цей час він важив до 400 з гаком фунтів, пише ESPN.

Угода Ф'юрі-Усик містить пункт про двосторонній матч-реванш, що фактично забезпечує два бої поспіль на десятки мільйонів доларів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme