АнтиIBA: Боксерські федерації низки держав заснували нову організацію, яка має витіснити проросійську з олімпійського боксу

World Boxing покликана замінити скомпрометовану зв’язками з кремлем IBA.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
АнтиIBA: Боксерські федерації низки держ…
Фото: Федерація боксу України.

Засновано нову керівну організацію у міжнародному боксі — World Boxing. Вона має намір з часом керувати такими видами спорту, як бокс олімпійського стилю, паралімпійський бокс (також званий "адаптивний бокс") і кіберспортивний бокс.

Згідно із задумом організаторів, за кілька років World Boxing має перебрати на себе керівництво олімпійськими боксерськими турнірами. Про це повідомляє "Суспільне Спорт", передає Depo.ua.

Водночас на проведення турнірів з боксу на літній Олімпіаді-2024 у Парижі World Boxing не претендуватиме.

На сайті щойно створеної організації зазначено її мету – "забезпечити майбутнє боксу як олімпійського виду спорту".

Перший конгрес організації відбудеться в листопаді 2023 року. Доти діятиме тимчасова виконавча рада World Boxing. Її сформували представники федерацій боксу Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, Нової Зеландії, Філіппін, Швеції і США.

Тимчасовим генеральним секретарем World Boxing став Саймон Тулсон, який раніше очолював Міжнародну федерацію каное (ICF) і Міжнародну федерацію важкої атлетики (IWF).

Змагання з боксу під егідою нової організації на її сайті обіцяють започатковувати у другій половині 2023 року.

"World Boxing було створено у відповідь на постійні проблеми, пов’язані з чинним міжнародним керівним органом олімпійського боксу, неспроможність якого вирішити давні занепокоєння Міжнародного олімпійського комітету (МОК) щодо спортивної чесності, управління, прозорості та фінансового менеджменту поставила під сумнів майбутнє боксу як олімпійського виду спорту, - зазначено у заяві нової організації. - World Boxing прагнутиме отримати визнання МОК і планує конструктивно й спільно працювати над розробкою шляху, який збереже місце боксу в програмі олімпійських змагань". 

Річний бюджет нової некомерційної структури поки сягає 900 тисяч євро — вона менш заможна, ніж Міжнародна боксерська асоціація (IBA), що її World Boxing прагне замінити.

Наразі боксом на олімпіадах і взагалі любительським боксом формально опікується Міжнародна боксерська асоціація (IBA). Неодноразово зазначалося, що ця структура тісно пов’язана з кремлем і, можливо, має фінансування з "Газпрому".

До IBA входить і Федерація боксу України.

Очільник Міжнародної боксерської асоціації Умар Кремльов, який зі скандалом зберіг свою посаду восени 2022 року, пролобіював повернення на змагання спортсменів із росії і білорусі під їхніми державними прапорами. Це суперечить офіційній позиції Міжнародного олімпійського комітету і більшості спортивних федерацій щодо заборони на участь представників держав-агресорів у змаганнях до завершення війни росії проти України.

Через неналежне управління Міжнародний олімпійський комітет усунув IBA від проведення боксерських змагань на олімпіадах. МОК власними силами проводив боксерський турнір на Іграх 2020 року в Токіо. Ба більше: бокс можуть виключити з програми наступної Олімпіади 2024 року в Парижі, якщо організації не визначаться, хто проваодитиме кваліфікаційні змагання до цієї Олімпіади.

Нова організація має на меті замінити IBA у олімпійському боксі і таким чином виправити ситуацію у цій сфері. World Boxing може претендувати на проведення олімпійських змагань уже на Іграх 2028 року в Лос-Анджелесі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme