Adidas розірвав спонсорський контракт з IAAF через допінговий скандал

Adidas, який є найбільшим спонсором Міжнародною федерацією легкої атлетики (IAAF), минулого тижня повідомив федерацію про припинення співпраці

Таким чином, німецька компанія виконала свою погрозу, озвучену в листопаді минулого року, коли була опублікована доповідь Всесвітнього допінгового агентства про порушення в легкій атлетиці, передає depo.ua з посиланням на ВВС.

За даними британської телекомпанії, крапку в співпраці IAAF Adidas вирішила поставити після нової доповіді, який викриває корупцію в федерації, яка була опублікована в середині січня.

Спонсорський контракт був укладений Adidas з IAAF в 2008 році і був розрахований на 11 років. За цей час міжнародна федерація повинна була отримати близько $33 млн. Однак джерела ВВС вказують, що насправді німецька компанія виплачувала близько $8 млн на рік. Це означає, що в найближчі 4 роки IAAF не дорахується близько $30 млн.

Поки неясно, чи буде міжнародна федерація легкої атлетики оскаржувати рішення Adidas в суді. За даними телекомпанії, німецька компанія готова до такого повороту подій.

Допінговий скандал розгорівся 9 листопада, коли Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) звинуватило Мінспорту і ФСБ Росії у втручанні в роботу акредитованої антидопінгової лабораторії, яка знаходиться в Москві. За даними WADA, в кінці 2014 року глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков особисто розпорядився знищити 1417 допінг-проб перед перевіркою.

Як вважає WADA, дані про застосування заборонених препаратів російськими спортсменами проігнорували Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) і Російське антидопінгове агентство (РУСАДА). У зв'язку з цим WADA закликало відсторонити російських легкоатлетів від міжнародних турнірів (включаючи Олімпійський гри 2016 року), поки не буде доведено, що спортсмени допінг не вживали.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme