WADA: Росіян не пустять на Олімпіаду без антидопінгових реформ

Російських легкоатлетів не допустять до участі в Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро, якщо влада не проведе повномасштабні реформи по боротьбі з допінгом

Про це, як передає depo.ua, заявив у бесіді з Daily Telegraph президент Всесвітнього антидопінгового агентства WADA Крейг Ріді.

Ріді, який також обіймає посаду віце-президента Міжнародного олімпійського комітету, виключив можливість допуску російських легкоатлетів на Олімпіаду до тих пір, поки федерація Всеросійська федерація легкої атлетики не доведе, що "чиста як свіжий сніг".

У п'ятницю Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій IAAF тимчасово виключив ВФЛА з організації, фактично заборонивши російським легкоатлетам брати участь у міжнародних змаганнях. У той же час міністр спорту Віталій Мутко і представники ВФЛА говорили, що впевнені в участі росіян на Олімпіаді в Ріо, що багато хто сприйняв як свідчення укладення домовленості між сторонами. Ріді в бесіді з газетою заявив, що такий розвиток подій виключено.

Глава WADA зазначив, що на усунення претензій міжнародних органів у російської влади може піти до півроку.

Зазначимо, що нещодавно ВАДА оприлюднила докази вживання російськими спортсменами допінгу та участі ФСБ у контролі роботи російською антидопінговою лабораторією.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme