"Ведомости": Росія цього року майже не витрачає грошей на інфраструктуру для ЧС-2018

Федеральні відомства витратили в першому кварталі року на зведення інфраструктурних об'єктів тільки 3,1% з виділених з бюджету 95 млрд рублів, тобто менше 3 млрд

Про це свідчать дані Рахункової палати Росії, передає depo.ua з посиланням на "Ведомости".

Комісія відомства перевірила витрати Міненерго, Мінбуду, Мінкомзв'язку, Росавтодору, РЖД і Росдруку і з'ясувала, що по шести з восьми напрямків гроші взагалі не витрачалися. Представники Мінбуду і Міненерго пояснили виданню, що це пов'язано з перенесенням термінів будівництва і було узгоджено з урядом.

Аудитор Володимир Катренко розповів виданню, що минулого року на спортивні об'єкти було витрачено більше 99% із запланованих 54,7 млрд рублів, причому майже всі аванси були виплачені в кінці року. Він зазначив, що це призвело до підвищення рівня дебіторської заборгованості, яка "поки не зменшується".

Також у Рахунковій палаті зазначили, що Самарська область і Мордовія відхиляються від параметрів фінансування, а ще кілька регіонів (Ростовська, та ж Самарська, Волгоградська і Нижегородська області) - від графіка фінансування проектно-вишукувальних робіт зі зведення та ремонту стадіонів.

При цьому представники регіональних відомств і джерело в Мінспорті Росії заявили газеті, що будівництво йде за планом, а терміни зсувалися "через несуттєві проблем з проектними і коригувальними роботами".

Більше новин економіки читайте в розділі Гроші. depo.ua.


Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme