Визнаний в Європі бренд: Порошенко побував у родині майстрів-сироварів на Прикарпатті

П’ятий президент, лідер "Європейської Солідарності" на Прикарпатті відвідав родину майстрів-сироварів – ватагів, які виробляють за старовинною технологією гуцульську бринзу, або як її тут називають – бриндзю
 

Редактор стрічки новин
Визнаний в Європі бренд: Порошенко побув…
Фото: eurosolidarity.org

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу "ЄС".

Як зазначається, першим українським продуктом, який отримав офіційне географічне зазначення і був визнаний в Європі, після підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом стала гуцульська бринза.

Петро Порошенко на Прикарпатті

Цей сир виготовляється на полонинах українських Карпат на висоті понад 700 метрів над рівнем моря з середини травня до жовтня за традиційною гуцульською технологією.

Гуцульська бринза

"У нас на Гуцульщині створена громадська спілка – Асоціація карпатських ватагів. Завдяки тому, що ми підписали Угоду про асоціацію, у 2017 році в Україну зайшов проект "Підтримка географічних зазначень в Україні". Євросоюз фінансував цей проект. Національні та міжнародні експерти  приїжджали до нас і допомагали у реєстрації географічного зазначення "гуцульська коров’яча бринза". Цю бринзу ми зареєстрували", – розповіла заступниця голови Верховинської  ОТГ, голова районного осередку "Європейської Солідарності" Марія Маківничук.

Марія Маківничук Верховина

За її словами, розвиток сільського господарства і популярного нині гастротуризму дозволяє тутешній молоді не шукати долі в  інших країнах, бо створюються робочі місця і зберігаються традиції.

Майстриня Любов Марусяк показала майже сторічну старовинну дерев‘яну хату. Розказала, що до магазину, як і до школи – три кілометри пішки, а хліб, молочні та м‘ясні продукти – тут власного виробництва. Говорить – не тільки українці приїжджають за смачною бринзою, а й поціновувачі із Франції, Швейцарії, Німеччини, Польщі.

Порошенко бринза

"День почався чудово: Олеся, Людмила, Оксана і їхня мама Люба почастували нас справжньою гуцульською бринзою на карпатській полонині. Уже п’яте покоління їхньої родини  живе у цій хаті, побудованій майже століття тому — у 1925 році. Виготовлення сирів — родинна справа. А цьому секретному рецепту гуцульської коров’ячої бринзи 100 років", – поділився враженнями у Facebook Петро Порошенко. 

Він додав, що тепер гуцульська коров’яча та овеча бринза офіційно зареєстровані як міжнародний бренд. І саме за цією українською стравою з різних країн приїжджають в Карпати.

Порошенко Княжицький бринза

"І фестиваль "Via Carpatia", і бринза — це наш гуцульський безвіз. Моє переконання: у Карпати можна приїздити нескінченну кількість разів. І щоразу знаходиш щось нове. Щиро раджу", – написав Порошенко.

Нагадаємо, у 2020 році гуцульська коров’яча бриндза отримала захищене географічне зазначення

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme