В Україні заборонили пальмову олію в продуктах харчування

Верховна Рада України в першому читанні ухвалила проект закону, яким забороняється використання пальмового масла в виробництві харчових продуктів, молока і молочних продуктів

Також встановлюється адміністративна відповідальність за порушення цієї норми, передає Depo.ua.

За прийняття законопроекту №3871 "Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів" в першому читанні проголосували 233 народних депутатів при необхідних 226 голосів.

У пояснювальній записці зазначається, що пальмова олія і його жирні кислоти можуть підвищувати рівень холестерину в крові і провокувати розвиток атеросклерозу, тромбозу судин, захворювань серця, ожиріння і роблять пальмове масло шкідливим продуктом в харчуванні людини.

Як відомо, основними постачальниками пальмового масла в Україну є світові лідери його виробництва – Малайзія та Індонезія.

Нагадаємо, 10 квітня Ісландія планує повністю припинити використання пальмової олії у продуктах власного виробництва до кінця 2018 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme