Відставка Разумкова, путч Ахметова і військовий облік жінок: 2021 рік у мемах і фотожабах

Минулий рік традиційно відзначився низкою змін у країні і у світі, які українці зустріли з не менш традиційним почуттям гумору

Журналіст стрічки новин
Відставка Разумкова, путч Ахметова і вій…

Depo.ua пропонує згадати події 2021-го, переглянувши головні меми і фотожаби минулого року. 

Отже, вже 6 січня знаменувалося неабияким переолохом – щоправда, не в Україні, а у США. Прихильники Дональда Трампа штурмували Капітолій, аби змінити результати виборів. Тоді у соцмережах нарікали: мовляв, так чекали, що 2021-й буде спокійнішим, ніж 2020-й...

мем про штурм Капітолію

2 лютого Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо запровадження санкцій проти соратника Медведчука Тараса Козака та усіх трьох його телеканалів. У соцмережах подейкували, мовляв, таким чином Володимир Зеленський, в тому числі, прагннув сподобатися новообраному американському колезі. 

Фотожаба про Байдена

У травні уряд звільнив тодішнього голову МОЗ Максима Степанова – чимало скептично налаштованих до влади громадян вирішили, що опального урядовця просто обрали як цапа-відбувайла. 

Мем про звільнення Степанова

Зеленський анонсував висадку мільярда дерев в Україні протягом трьох років.  Але намір голови держави сприйняли скептично. 

Фотожаба про дерева

27 червня Петро Порошенко сьогодні виклав на своїй сторінці у фейсбуці фотографію з барткою. І це негайно надихнуло користувачів. До речі, виявилося, що Порошенко колекціонує фотожаби про себе.

 

порошенко з барткою

Влітку мережеві дотепники помітили, що давно не бачили і не чули президента України – на кілька днів президент просто зник з радарів. 

Мем про зниклого Зеленського

Наприкінці липня скандальний в селі на Вінничині раптом знайшовся скандальний суддя Чаус – неушкоджений і в самих шортах. Користувачі мережі не оминули увагою дивну курйозну історію. 

Мем про Чауса

Мем про Чауса і Штірліца

Карантинні обмеження для невакцинованих спершу активно обурювали частину українців. Інші ж навпаки вітали нові норми. Через це у мережі з'явилося чимало жартів про прихильників і противників вакцинації та їхнє протистояння. 

Мем про вакцини

Мем про антиваксерів

Занепокоєння у спільноти викликав закон про олігархів, ухвалений парламентом у вересні. Через скандальність і потенційні наслідки для українського політикуму і бізнесу документ став чи не найзнаковішою парламентською подією. А як про такий не пожартувати...

Мем про олігархів в законі

Мем про Офіс президента

Голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що на партійному зібранні в Трускавці буде заключна гала-вечеря, під час якої "слугам" вручатимуть партійні оскари. Ми спрогнозували, хто зі "слуг" на яку статуетку заслужив. 

Фотожаба з Корнієнко і Арахамією

Мем про оскар для Зеленського

У жовтні Дмитра Разумкова відправили у відставку з посаду спікера парламенту. 

Мем про Разумкова

А трохи пізніше героєм мемів і фотожаб став голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія. В одному з ефірів телеведуча Наталія Влащенко поставила політику питання, хто є автором вислову "Світ ловив мене, та не спіймав". Відповіді Арахамія не знав, і пожартував, що висловлювання ймовірно належить голлівудському актору Леонардо Ді Капріо. 

Мем про Арахамію і Сковороду

Ще один герой року – харківський кіт Степан, що полонив серце Брітні Спірс і не тільки. 

Мем про кота Степана

Кіт Степан тусується

Неабияк спантеличила громадськість заява Володимира Зеленського про те, що 1 грудня в Україні готується путч. За його словами, зловмисники збиралися залучити до перевороту бізнесмена Ріната Ахметова і його $1 млрд. До події ми підготували редакційні фотожаби

Фотожаба про Ахметова і Коломойського

Фотожаба про путч

А наприкінці року Міноборони спантеличило громадськість перспективою мобілізації жінок. Відомство оприлюднило список професій, представниці яких мають стати на військовий облік. Українців зокрема здивувало, що серед спеціальностей зокрема театральне мистецтво, музеєзнавство, реклама, піар тощо. Щоправда потім перелік пообіцяли скоротити. 

Меми про жінок і воєнкомат

Мем про мобілізацію жінок

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme