Артвайнері випустив ювілейну 600 млн. пляшку ігристого вина (ПРЕС-РЕЛІЗ)

Найбільший у Східній Європі завод з виробництва ігристих вин "Артвайнері" випустив ювілейну 600 млн. пляшку ігристого вина

Артвайнері випустив ювілейну 600 млн. пл…

Ювілейна партія складається з червоного ігристого – візитівки підприємства "Артвайнері", яке випускає виключно класичним пляшковим способом. Вино, створене таким методом, дозріває та насичується вуглекислим газом безпосередньо в пляшці, при цьому всі процеси відбуваються природньо, без грубого втручання в ніжну структуру напою.

З 1972 року ігристе вино успішно експортується за кордон – Німеччину, Латвію, Естонію, Канаду. В останнє десятиріччя цей список доповнили Великобританія, Молдова, Арменія, Азербайджан, Данія, Казахстан, Греція, Ізраїль, Китай, Кіпр, Тайланд, Австрія.

В залі слави червоного ігристого вина від "Артвайнері" нараховується 22 золоті медалі, 4 срібні, 8 кубків, 2 Гран-Прі та безліч дипломів "За високу якість".

Символічно, що саме цей напій, який прославляє українських виноробів по всьому світу, став основою ювілейної партії та ознаменував 67-річну історію існування унікального для нашої країни підприємства.

Історія "Артвайнері" починається ще в 19 столітті, коли підприємливий німець прусського походження Едмунд Фарке вирішує підписати договір з міською общиною Бахмуту (колишній Артемівськ), згідно з яким він зобов'язується провести в місті водопровід і відремонтувати дороги, а в обмін отримує на довгострокову оренду території з гіпсовими покладами. Там Фарке створює алебастровий завод – прародич сьогоднішнього виноробного підприємства, яке офіційно було засноване в 1950-му році.

Через чотири роки тоді ще "Артемівський" завод випустив першу партію "Советского" - 490 тисяч пляшок. В 1955-му році було вироблено 1 млн. 300 тис. пляшок, а в 59-му – вдвічі більше. В 1991-му році Україна здобула незалежність і "Артемівський" завод отримав право випускати ігристі вина під власними торгівельними марками.

Зараз виробнича сила підприємства складає 25 мільйонів пляшок на рік.

Унікальні гіпсові штольні, в яких вже багато років створюється ігристе вино, це побічний продукт гіпсових виробок. В будь-яку пору року зали штолень зберігають постійну температуру 12-14°С вище нуля та стабільну вологість повітря – 88-90% - саме в таких умовах виробляється ігристе вино у французькій провінції Шампань.

На цей момент в гіпсових штольнях, на глибині більше сімдесяти метрів, на величезній території площею в 25 гектарів, одночасно зберігається 30 млн. пляшок ігристого вина "made in Ukraine".

Перш ніж попасти на полиці магазинів та святкові бокали, вино проводить на заводі від 9 місяців до 3-ох років.

Завод "Артвайнері" використовує усі існуючі інноваційні в технології виробництва ігристого, що дозволяє створювати продукцію, яка впевнено складає конкуренцію та наступає на п'яти навіть найвідомішим виробникам ігристих та шампанських вин: автоматизована лінія розливу, дегоржажа, а також унікальні жиропаллетні установки, якими обладнані лише 5 заводів у світі. З 2001 року виробництво підприємства контролюється міжнародною системою керування якістю ІSO 9001: 2000 (ДСТУ ІSO 9001 - 2001). В 2006 році була впроваджена "Система безпеки харчових продуктів", сертифікована ISO 22000:2005.

Найсучасніше та інноваційне обладнання використовується на підприємстві в тандемі з роботою висококваліфікованих спеціалістів винного виробництва: ремюорами, дегустаторами, технологами та іншими професіоналами, чия кваліфікація філігранно відточена роками роботи на підприємстві.

Проте, скільки б ми не говорили про передове обладнання, найкращих спеціалістів, унікальні умови створення ігристого, головною особливістю заводу "Артвайнері" залишається безумовна любов до своєї справи кожного окремого працівника. Процес народження ігристого вина, як магія, де кожен елемент міцно пов'язаний та не може існувати окремо. На підприємстві працюють професіонали, чий досвід передається з покоління в покоління. Кожна пляшка вина, якої торкнувся ремюор, кожний міліграм вина, оцінений дегустатором, кожне горлечко по якому пройшовся погляд спеціаліста лінії розливу – зберігають в собі не лише бульбашки, букет і колір, але й частину душі їх творців, що робить вино від "Артвайнері" набагато більшим, ніж просто напій. "Артвайнері" створює радість в рідкому еквіваленті, яку може спробувати кожен.

600 000 000 пляшок наповнених любов'ю та відданістю, 67 років досвіду та розвитку, багаторічна практика створення ігристого вина, що передається з покоління в покоління – все це підприємство "Артвайнері", яке справедливо можна назвати національним надбанням України.

Кожен, хто захоче на власні очі побачити виробництво, побувати в унікальних гіпсових штольнях, може приїхати на екскурсію по заводу. Це буде одним з найпам'ятніших та яскравих днів у вашому житті. Подробиці про проведення екскурсій читайте на офіційному сайті

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme