Зірки розповіли про свої улюблені страви на Новий рік

Українські селебрітіс поділилися рецептами улюблених новорічних і різдвяних страв

Зірки розповіли про свої улюблені страви…

Сергій Гусовський, ресторатор

Салат «Олів'є» з крабами

Інгредієнти на 6 порцій:

250 г м'яса краба (краще свіжого або свіжомороженого, але можна використовувати і консервований)
1 авокадо
6 маленьких огірків
30 перепелиних яєць
5 г солі, трохи чорного меленого перцю
250 г домашнього майонезу (у нього можна додати десертну ложку соусу «унагі»)
60 г маш-салату
2 ст. ложки гірчичної заправки (гірчиця з невеликою кількістю оливкової олії)

Приготування:

1. Авокадо, огірок і перепелині яйця натерти на крупній тертці.

2. Додати дрібно нарізане м'ясо камчатського краба, перемішати. Посолити і поперчити.

3. Заправити цю суміш домашнім майонезом.

4. Викласти салат на блюдо акуратною гіркою (зручніше, звичайно, скористатися спеціальними формочками).

5. Маш-салат змішати з гірчичною заправкою і викласти поверх салату.

6. Для прикраси можна використовувати половинки перепелиних яєць, майонез, червону ікру, зелень і шматочки лайма.

Джамала, співачка

Плов

Інгредієнти на 4 порції:

рис - 1 кг
баранина - 800 г
жир - 400 г
морква - 800 г
цибуля ріпчаста - 500 г
1 пучок зелені
сіль і спеції - за смаком

Приготування:

Рис промиваємо і замочуємо. Баранину ріжемо шматочками, цибулю - кільцями, моркву шаткуємо. Одну очищену цибулину і м'ясну кісточку обсмажуємо в сильно розігрітому жирі. Потім виймаємо їх, кладемо шматочки баранини і порізану цибулю і смажимо до утворення рум'яної скоринки. Додаємо нашатковану моркву, спеції і обсмажуємо ще 8-10 хвилин. Заливаємо водою, солимо, кладемо рис (води повинно бути приблизно в півтора рази більше, ніж рису), доводимо до готовності. Готовий плов викладаємо гіркою, прикрашаємо зеленню і шматочками м'яса.

Микола Тищенко, ресторатор

Скибочки індички в соусі карі


Філе індички необхідно відбити, посолити, поперчити і змастити внутрішню сторону соєвим соусом. Потім у середину покласти заздалегідь приготований фарш.

Для фаршу візьміть нарізані дрібними кубиками помідори, сир моцарелу, шпинат і обсмажені білі гриби.

Зафаршироване філе паніруємо в борошні, змочуємо у льєзоні, посипаємо кунжутом і смажимо на олії. Перед подачею до столу страву прикрашаємо свіжим помідором і скибочками огірка, міксом салатів, після чого поливаємо соусом.

Для соусу необхідно злегка випарити біле вино, влити вершки, додати каррі, спеції і корнішони, нарізані кубиками.

Ольга Альонова, дизайнер, і Олександр Шовковський, воротар клубу «Динамо»

Млинці із сьомгою і сиром «Філадельфія»


Для начинки на 4-6 осіб вам знадобиться форель або лосось, сир «Філадельфія» і зелень. На млинці потрібно викласти тонкі скибочки риби, покрити однорідним шаром м'якого сиру і посипати кропом. Не забудьте змастити кожен млинець вершковим маслом, смак виходить більш домашнім. Звернувши кожен млинець у тугий рулет, ви можете розрізати його впоперек, щоб була видна начинка, і прикрасити свіжою зеленню.

Тіна Кароль, співачка

Форшмак «по-одеськи»

Інгредієнти:

філе оселедця - 0,5 кг
цибуля ріпчаста - 100 г
яблуко - 100-150 г
пшеничний батон без скоринки - 100 г
вершкове масло холодне - 100 г
столовий оцет (3% -ний) - 50 г
перець чорний - 1 ч. ложка

Приготування:

М'якоть оселедця дрібно порубати і пропустити через м'ясорубку. Яблуко очистити від шкірки і дрібно порубати, з'єднати з порізаною цибулею. Батон розмочити в кип'яченій воді, віджати і додати до яблука і цибулі; пропустити через м'ясорубку. До отриманої маси додати масло, мелений перець і все добре перемішати. Оселедцевий фарш з'єднати з отриманою масою, перемішати і викласти на блюдо. Форшмак приправити оцтом, радить depo.ua з посиланням на jetsetter.ua.

Раніше depo.ua розповів, що їдять у різних країнах на Новий рік.

Фото: dusia.telekritika.uadomashniy.ru, Facebook, Shutterstock, stb.ua, culinary-recipes.net. starsport.com.ua, glamurchik.tochka.netcommons.wikimedia.org

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme