Зірки розповіли про свої улюблені страви на Новий рік
Українські селебрітіс поділилися рецептами улюблених новорічних і різдвяних страв
- Головна
-
21 грудня 2014 15:49
Сергій Гусовський, ресторатор
Салат «Олів'є» з крабами
Інгредієнти на 6 порцій:
250 г м'яса краба (краще свіжого або свіжомороженого, але можна використовувати і консервований)
1 авокадо
6 маленьких огірків
30 перепелиних яєць
5 г солі, трохи чорного меленого перцю
250 г домашнього майонезу (у нього можна додати десертну ложку соусу «унагі»)
60 г маш-салату
2 ст. ложки гірчичної заправки (гірчиця з невеликою кількістю оливкової олії)
Приготування:
1. Авокадо, огірок і перепелині яйця натерти на крупній тертці.
2. Додати дрібно нарізане м'ясо камчатського краба, перемішати. Посолити і поперчити.
3. Заправити цю суміш домашнім майонезом.
4. Викласти салат на блюдо акуратною гіркою (зручніше, звичайно, скористатися спеціальними формочками).
5. Маш-салат змішати з гірчичною заправкою і викласти поверх салату.
6. Для прикраси можна використовувати половинки перепелиних яєць, майонез, червону ікру, зелень і шматочки лайма.
Джамала, співачка
Плов
Інгредієнти на 4 порції:
рис - 1 кг
баранина - 800 г
жир - 400 г
морква - 800 г
цибуля ріпчаста - 500 г
1 пучок зелені
сіль і спеції - за смаком
Приготування:
Рис промиваємо і замочуємо. Баранину ріжемо шматочками, цибулю - кільцями, моркву шаткуємо. Одну очищену цибулину і м'ясну кісточку обсмажуємо в сильно розігрітому жирі. Потім виймаємо їх, кладемо шматочки баранини і порізану цибулю і смажимо до утворення рум'яної скоринки. Додаємо нашатковану моркву, спеції і обсмажуємо ще 8-10 хвилин. Заливаємо водою, солимо, кладемо рис (води повинно бути приблизно в півтора рази більше, ніж рису), доводимо до готовності. Готовий плов викладаємо гіркою, прикрашаємо зеленню і шматочками м'яса.
Микола Тищенко, ресторатор
Скибочки індички в соусі карі
Філе індички необхідно відбити, посолити, поперчити і змастити внутрішню сторону соєвим соусом. Потім у середину покласти заздалегідь приготований фарш.
Для фаршу візьміть нарізані дрібними кубиками помідори, сир моцарелу, шпинат і обсмажені білі гриби.
Зафаршироване філе паніруємо в борошні, змочуємо у льєзоні, посипаємо кунжутом і смажимо на олії. Перед подачею до столу страву прикрашаємо свіжим помідором і скибочками огірка, міксом салатів, після чого поливаємо соусом.
Для соусу необхідно злегка випарити біле вино, влити вершки, додати каррі, спеції і корнішони, нарізані кубиками.
Ольга Альонова, дизайнер, і Олександр Шовковський, воротар клубу «Динамо»
Млинці із сьомгою і сиром «Філадельфія»
Для начинки на 4-6 осіб вам знадобиться форель або лосось, сир «Філадельфія» і зелень. На млинці потрібно викласти тонкі скибочки риби, покрити однорідним шаром м'якого сиру і посипати кропом. Не забудьте змастити кожен млинець вершковим маслом, смак виходить більш домашнім. Звернувши кожен млинець у тугий рулет, ви можете розрізати його впоперек, щоб була видна начинка, і прикрасити свіжою зеленню.
Тіна Кароль, співачка
Форшмак «по-одеськи»
Інгредієнти:
філе оселедця - 0,5 кг
цибуля ріпчаста - 100 г
яблуко - 100-150 г
пшеничний батон без скоринки - 100 г
вершкове масло холодне - 100 г
столовий оцет (3% -ний) - 50 г
перець чорний - 1 ч. ложка
Приготування:
М'якоть оселедця дрібно порубати і пропустити через м'ясорубку. Яблуко очистити від шкірки і дрібно порубати, з'єднати з порізаною цибулею. Батон розмочити в кип'яченій воді, віджати і додати до яблука і цибулі; пропустити через м'ясорубку. До отриманої маси додати масло, мелений перець і все добре перемішати. Оселедцевий фарш з'єднати з отриманою масою, перемішати і викласти на блюдо. Форшмак приправити оцтом, радить depo.ua з посиланням на jetsetter.ua.
Раніше depo.ua розповів, що їдять у різних країнах на Новий рік.
Фото: dusia.telekritika.ua, domashniy.ru, Facebook, Shutterstock, stb.ua, culinary-recipes.net. starsport.com.ua, glamurchik.tochka.net, commons.wikimedia.org
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 21:38Україна чекатиме на F-16 від Нідерландів щонайменше 4 місяці
- 20:02 "Найгарячіше" на фронті було в напрямках Авдіївки та Новопавлівки
- 19:16 Кабмін ухвалив перелік документів, які треба подати для проходження МСЕК
- 17:21 Раді пропонують продовжити воєнний стан та мобілізацію
- 16:54Сирський два дні був на напрямках, де рашисти готують наступ на Сході
- 15:15Уперше в історії дві українські тенісистки увійшли до світової "двадцятки" кращих
- 12:54Напередодні головного матчу футбольного сезону в Україні "Шахтар" і "Динамо" громлять своїх суперників
- 11:57Ворог скинув надпотужну авіабомбу ФАБ-1500 на Харківську область: Фото з місця ФОТО
- 11:22Рашисти намагаються посилювати тиск в районі Старомайорського, — Плетенчук
- 09:58Шмигаль — про можливість відправки західних військ до України: "Якщо прийде час — будемо раді"
- 09:36Окупанти атакували енергетичний об'єкт на Сумщині
- 08:46 У Харкові кількість поранених внаслідок удару по центру міста збільшилася до 16 осіб ФОТО
- 08:16Росіяни вночі атакували Україну 13 "шахедами"
- 23:35 В Швеції розпочалося "Євробачення" ФОТО Відео
- 20:50Соратник Берлусконі назвав прорахунок експрем'єра у відношенні до Путіна
- 19:45 В районі Бахмуту ЗСУ відбили більше 30 атак
- 17:48Салліван каже, що Україна готує контрнаступ наступного року
- 15:43Атака КАБом: У Харкові щонайменше п'ятеро поранених (ОНОВЛЕНО)
- 15:25Надзвичайники на Львівщині врятували чаплю (ФОТО) ФОТО