Як зробити льодяники вдома: На паличці, без спеціальних форм та без цукру

Льодяники смакують і дітям, і дорослим – вони яскраві і недорогі, а зробити такі солодощі можна власноруч

Тіма Печерська
Журналіст відділу «Життя» і відділу «Новини»
Як зробити льодяники вдома: На паличці,…
Фото: Pixabay

Depo.ua допоможе влаштувати майстер-клас з виготовлення льодяників у домашніх умовах, до якого можна долучити усю родину.

Приготування льодяників власноруч гарантує гарний настрій і насолоду від результату. До того ж, так можна бути впевненими у складових.  

Класичний льодяник на паличці

льодяник

Для приготування цих цукерок вам знадобиться форма. Такі форми могли залишитися у родині з давніх часів, адже кілька десятиліть тому були вельми популярними.  Втім, їх і зараз нескладно знайти в інтернет-крамницях або магазинах для кондитерів.

Складові:

  • цукровий пісок вищого ґатунку – 15 столових ложок
  • вода – 15 столових ложок
  • лимонна кислота – 1 чайна ложка

Приладдя:

  • палички дерев'яні 
  • форма для льодяників
  • сотейник з товстим дном 

Приготування:

  1. Цей класичний рецепт льодяників на паличці не вимагає багато часу. Беремо сотейник з товстим дном і засипаємо туди цукор, лимонну кислоту та воду. 
  2. Доводимо сироп до кипіння, ретельно перемішуючи його.
  3. Варимо сироп до моменту, коли він пройде перевірку. Достатньо каплю сиропу капнути у склянку з водою: якщо крапля твердіє – час заливати його до форми.
  4. Заливаємо сироп до форми і не забуваємо вставити паличку. 
  5. Ставимо форму під холодну воду. Коли вона охолоне, льодяники легко витягаються за допомогою палички.

Льодяники без застосування форми

льодяники

Якщо у вас нема форми, це не проблема. Льодяники на паличці можна зробити і без додаткових аксесуарів. Підготуйте деко, застелене пергаментом або силіконовий килимок. На роль паличок підійдуть бамбукові шпажки. 

Складові:

  • Цукор – 6 столових ложок
  • Вода – 2 столові ложки 
  • Лимонний сік – пів чайної ложки 

Приготування:

  1. Засипаємо складові у сотейник і починаємо варити сироп.
  2. Після закипання ретельно мішаємо і чекаємо, доки пожовтіє.
  3. Перевіряємо, капаючи у воду. Якщо карамель застигне, тоді це сигнал про готовність сиропу.
  4. Беремо ложку і охайно виливаємо сироп на пергамент або силіконовий килимок. Має вийти коло.
  5. Якщо хочете льодяник на паличці, покладіть її всередину кола. 
  6. Зачекайте, доки карамель схопиться і підсохне.

Корисні льодяники без цукру

льодяники без цукру

Ці льодяники більш схожі на мармелад, проте усе залежить від вашої фантазії та інгредієнтів. Для приготування знадобиться сотейник та силіконова форму для цукерок або льоду. 

Інгредієнти:

  • вода – 80 мл
  • мед – півсклянки
  • Кориця, імбир – до смаку
  • сік буряка, сік моркви, сік стебла селери – по 10 мл

Приготування:

  1. Змішайте воду зі спеціями та окремо з кожним з природних барвників.
  2. Варіть в окремих сотейниках кожний колір, додаючи мед.
  3. Варити слід 30 хвилин, доки сироп не загусне.
  4. Виливаємо у силіконову форму.
  5. Чекаємо, доки застигне, протягом години.

Смачного!

то: Pixabay

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme