Як швидко і просто приготувати хліб: ТОП-3 рецепти

Хліб може бути як доповненням до повсякденних страв, так і основною стравою – прикрасою столу 

Як швидко і просто приготувати хліб: ТОП…

Depo.ua розкаже, як приготувати хліб просто та швидко, не витрачаючи години на кухні. 

Сьогодні купити хліб можна у кожному магазині. Проте лише домашній хліб, випечений власноруч, або руками найближчих людей – є сакральним делікатесом, любов до якого закладена нашими пращурами. 

Якщо рецепти пращурів для вас здаються складними чи нереальними до виконання, пропонуємо прості рецепти домашнього хліба, які спокійно можуть стати вашими сімейними. 

Хліб у мультиварці

хліб

Складові для приготування хліба у мультиварці: 

  • молоко – 500 мл
  • дріжджі швидкорозчинні – 1 пакетик (10 гр)
  • сіль – неповна столова ложка
  • цукор – 2 столові ложки
  • борошно – 800 грамів
  • рослинна олія

Приготування

Розпочинаємо з тіста: потрібно у теплому молоці розчинити дріжджі, потім додати інші складові. Перед тим, як всипати потроху борошно, можна до тіста додати 2 столові ложки олії. Після того, як додасте борошно, замісіть тісто, дайте відпочити йому годину. 

Згодом тісто підніметься і збільшиться в об'ємі. Після цього потрібно сформувати з тіста кулю.

Змащуємо олією чашу мультиварки, закладаємо кулю. Вмикаємо підігрів на 10 хвилин. Вимикаємо і чекаємо, поки тісто у мультиварці підійде, хвилин 40. 

Згодом вмикаємо у мультиварці режим "випічка" протягом 1 години. 

Після цього потрібно перевернути хліб і випікати на тому ж режимі хвилин 40.

Виймаємо хліб і даємо йому охолонути. 

Бездріжджовий хліб

хліб білий

Складові

  • борошно просіяне пшеничне – 1 склянка
  • пластівці вівсяні – 1 склянка
  • мед свіжий – 2 столові ложки 
  • сіль кухонна – дрібка
  • розпушувач – 1 велика столова ложка
  • жирне молоко – 250 мл
  • рослинна олія – 10 мл

Приготування бездріжджовиого хліба

Спочатку готуємо пластівці. Беремо кавомолку і перетираємо їх на порошок. Змішуємо з розпушувачем, сіллю і борошном.

Розігріваємо молоко, додаємо до нього мед і олію. Коли закипить, заливаємо молоком із додатками нашу суху суміш.

Ретельно вимішуємо, це може зайняти деякий час, згодом формуємо невеликі кулі і залишаємо їх на 30 хвилин.

Тепер можна брати форму, за цей час хліб підійде і трохи зійде. Змащуємо форму, кладемо туди хліб і випікаємо у духовці при 200 градусах протягом 40хвилин.

Хліб на кефірі

хліб з маслом

Складові для хліба на кефірі:

  • Пшеничне борошно – 2.5 склянки
  • Кефір – 250 мл
  • Цукор – 1.5 столових ложок
  • Дрібка солі
  • Рослинна олія – 2 столових ложок 
  • Соєвий соус – 1 столова ложка
  • Сода – 1 чайна ложка
  • Спеції за смаком, наприклад, коріандр та кмин

Приготування

Починаємо з кефіру. Додаємо до нього соду і чекаємо на реакцію.

Беремо борошно і просіюємо крізь сито. До нього додаємо цукор, сіль та спеції.

Додаємо до кефіру олію та соєвий соус, гарно перемішуємо. 

Кефір із додатками вливаємо до борошна. Гарно замішуємо тісто, якщо необхідно – додаємо ще пів склянки. 

Гарно вимішуємо і залишаємо на 30 хвилин.

Згодом вистеляємо деко пергаментом, змащуємо олією. На хлібі робимо надрізи і посипаємо спеціями за смаком. 

Випікаємо 40 хвилин при 180 градусах. 

Вимикаємо духовку і трохи відчиняємо дверцята та залишаємо хліб на 40 хвилин.

Смачного! 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"