Як приготувати смачну паску: ТОП-3 рецепти

28 квітня християни східного обряду будуть відзначати Великдень, невід'ємним атрибутом якого є паска 

Наші предки пекли в основному тільки дріжджові паски, проте є різні рецепти цього виробу, передає Depo.ua з посиланням на "Новий канал".

Традиційна паска з родзинками

Складові:

• 3 кг борошна

• 1 літр молока

• 100 грам дріжджів (свіжі, живі)

• 600 грам вершкового масла

• 1 кг цукру

• 12 штук яєць

• 200-300 грам родзинок (можна замінити цукатами, шматочками шоколаду або чимось іншим на ваш смак)

• 1 чайна ложка солі

• Ванільний цукор

Приготування: 

Для початку потрібно приготувати опару. Для цього необхідно збити яйця з цукром до пишності. Додати тепле молоко, дріжджі, розтоплене вершкове масло. Все перемішати, укутати і залишити на 8-12 годин, можна і на ніч.

В опару додаємо 1 чайну ложку солі, ванільний цукор, просіяне борошно і родзинки. Після цього тісто потрібно дуже добре вимісити, воно повинно відставати від рук.  Викладаємо у форми на 1/3 і залишаємо на столі. У кімнаті має бути тепло, без протягів, щоб тісто могло піднятися. Через 40-60 хвилин, коли тісто піднялося в два рази, ставимо в добре розігріту духовку.

Випікати 30-50 хвилин при 180-200 градусів. Проте, духові шафи у всіх різні, тому краще дивитися по готовності пасок і скоринки.

Паска в мультиварці

Складові:

• 2,5 склянки борошна

• 100 мл молока

• 75 грам вершкового масла

• 10 грам дріжджів

• Дрібка солі

• Дрібка ваніліну

• Цукор

• 2 яйця

• Ізюм — за смаком

Приготування:

Для початку розведіть дріжджі в теплому молоці. Перемішайте і залиште на п’ять хвилин. Потім збийте яйця з цукром і додайте до них розм’якшене вершкове масло. Влийте в цю масу розведені дріжджі і перемішайте. Залиште в теплому місці на кілька годин.

По закінченню відведеного часу ще раз перемішайте масу і всипте просіяне борошно, додайте родзинки і викладіть у велику миску. Залиште на півтори години, щоб тісто підійшло. Потім змастіть чашу мультиварки маслом і викладіть в неї тісто.

Увімкніть режим Випічка і випікайте протягом 40-50 хвилин. Прикрасьте глазур’ю, кондитерської посипкою і цукатами.

Низькокалорійна сирна паска

Складові:

• 500 грам сиру

• Півсклянки жирної сметани

• 100 грам вершкового масла

• 100 грам цукрової пудри

• Горіхи, цукати, сухофрукти — на ваш смак

Приготування:

Сметану, сир, масло і цукрову пудру змішати до однорідної маси в блендері, щоб крупиці сиру добре перетерлись. Отриману масу помістити в форму для паски, прикрити марлею і покласти зверху важкий прес. Залишити в холодильнику на, як мінімум, 12 годин. Перед подачею на стіл красиво прикрасити цукатами, сухофруктами і горіхами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Головна