Як приготувати ніжний бісквіт зі смородиною: Рецепт від Євгена Клопотенка

Влітку, коли ягід досхочу, й здається, що вже все переїли та заморозили – саме час освоїти нові кулінарні рецепти. І навіть якщо ви все життя займаєтеся випічкою, рецепт бісквіту з чорною смородиною приємно здивує своєю простотою та легкістю

Журналіст стрічки новин
Як приготувати ніжний бісквіт зі смороди…

Depo.ua ділиться секретами приготування цього десерту від шеф-кухаря Євгена Клопотенка й розповідає, як його покроково випікати.

Секрети ідеального бісквіта: як правильно збивати та випікати

  • Клопотенко радить готувати бісквіт найпростішим способом, не відділяючи жовтки від білків, а збивши яйця в одній мисці. 

  • Збивати яйця до густої й пишної піни він рекомендує за допомогою блендера з насадкою віночком, планетарним або звичайним міксером.

  • Борошно потрібно використовувати лише просіяне й вводити його поступово. 

Бісквіт

  • Перемішувати борошно необхідно ручним віночком або міксером на мінімальних обертах, щоб не сіла піна.

  • Шеф-кухар радить випікати бісквіт в круглій розбірній формі. Її дно потрібно застелити вощеним пергаментом і акуратно вилити тісто, щоб воно рівномірно розподілилося.

Готуємо бісквіт з чорною смородиною: рецепт від Євгена Клопотенка

Євген Клопотенко

Такий рецепт випічки зі смородиною кулінарний майстер називає незвичайним, адже кухар дещо його змінив, додавши розпушувач. Він пояснив це тим, що ягоди доволі важкі, тому тісту треба допомогти піднятися.

Він також зазначив, що для більшого аромату додав цедру апельсина й трохи присипав готовий бісквіт цукровою пудрою.

Випікання бісквіту

Що знадобиться: 

  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 200 г
  • борошно – 160 г
  • розпушувач – ½ ч. л.
  • чорна смородина – 300 г
  • вершкове масло – 20 г
  • цукрова пудра – для посипки
  • цедра апельсину – для аромату
  • сіль – дрібка

Готуємо бісквіт

Приготування бісквіта

  1. Вбийте п'ять яєць, додайте цукор та сіль у чашу кухонного комбайна й збивайте, доки маса не стане білою. Також можна збивати міксером.

  2. Натріть форму для запікання 20 г вершкового масла і присипте борошном – його не має бути забагато.

  3. До яєчно-цукрової маси додайте розпушувач і борошно.

  4. На дрібній тертці натріть цедру апельсина – кількість можна брати будь-яку. 

  5. Перемішайте тісто до однорідної консистенції й вилийте його у форму, застелену вощеним пергаментом.

  6. Ягоди викладіть в окрему місткість й злегка присипте борошном – це допоможе сокові затримувався всередині. До речі, заморожені ягоди попередньо розморожувати не потрібно.

  7. Висипте смородину рівномірно на тісто. Помістіть бісквіт у духовку, розпечену до температури 180 градусів. Час випікання – 35 хвилин. Коли бісквіт охолоне, присипте його цукровою пудрою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme