Як приготувати бейгли: Що це за булочки та з чим їх їдять

Бейгли – дуже популярний вид випічки для сніданків та швидких перекусів 

Журналіст відділу «Життя»
Як приготувати бейгли: Що це за булочки…
Фото: Flickr

Depo.ua розкаже про популярну закуску і поділиться рецептом від відомої кухарки. 

Що таке бейгл і як його їсти

бейгл фото

Бейгл походить з кухні ашкеназі – євреїв зі Східної Європи. Виріб із дріжджового тіста торичної форми формують у вигляді бублика вручну. Спочатку бейгл варять, а згодом випікають у духовці. Готовий бейгл посипають насінням: мак, кунжут, насіння соняшника. Наразі ці популярні вироби готують з різних видів борошна і можуть посипати не тільки насінням, а й сіллю або цукром.

Зазвичай бейгл розрізають навпіл і кладуть всередину будь-яку начинку: це може бути вершковий сир або масло, на які поміщають м'ясні наїдки, сир, або солону рибу. 

Щодо історії появи бейгла, то за різними підрахунками він з'явився десь у 16-му столітті. Спочатку його готували в Австрії, а згодом він розповсюдився у Польщі. Перша згадка сягає 1696-го року у кулінарному записнику краківських євреїв. Булочки спочатку варили в окропі, а згодом запікали у печі на дровах. Згодом з Польщі бейгли розповсюдилися по всій Європі і США. Наразі у Нью-Йорку дуже популярний сніданок з бейглами, а інколи їх їдять як швидкий перекус. 

З їдишу бейгл перекладається як круглий, вирізняють солодкі та солоні бейгли.

Бейгл: рецепт

бейгл рецепт

Українська знавчиня тіста, кулінарка та кухарка Олександра Дедеря поділилася рецептом бейглів від французького вчителя на своєму сайті. 

Інгредієнти:

  • борошно – 1 кг
  • цукор – 120 грамів
  • сіль морська – 18 грамів
  • дріжджі пресовані – 40 грамів
  • молоко 3.2% – 50 грамів
  • вода тепла – 250 грамів
  • яйця – 100 грамів
  • олія рослинна – 60 грамів

Приготування:

1. Беремо усі складові, крім рослинної олії, та з'єднуємо їх у чаші міксера на першій швидкості протягом 5-7 хвилин.

2. Додаємо олію і змішуємо ще протягом п'яти хвилин.

3. Формуємо кульки і розтягуючи виріб робимо у ньому дірку, щоб виріб став схожим на бублик.

4. На пергамент викладаємо бейгли і даємо їм відпочити 30-40 хвилин, щоб вони підійшли та стали більшими.

5. Обережно беремо кожен бублик за допомогою лопатки і опускаємо у окріп, який кипить. Бейгл треба перевернути та повернути його на пергамент на деко.

6. Коли усі бейгли будуть зварені, їх треба змастити білком і посипати маком, кунжутом, соняшниковим насінням чи морською сіллю. 

7. Випікати бейгли слід протягом 15 хвилин при температурі 200 градусів за Цельсієм.

Смачного!

Фото: Flickr

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme