Викликає рак? У Супрун прокоментували міф про мікрохвильовку

Очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook розповіла, чи справді це так і коли користування мікрохвильовою піччю точно може зашкодити здоров'ю

Викликає рак? У Супрун прокоментували мі…

Про це повідомляє Depo.ua.

Мікрохвильові печі роблять їжу шкідливою, випромінюють радіацію та викликають рак. Це лише частина міфів, які існують навколо цього пристрою.  

Ще один з них – після нагрівання в мікрохвильовці їжа стає менш поживною.

Які ж висновки запропонували у Супрун.

Найбільш ефективним методом для збереження вітаміну виявилось пароваріння – руйнувалась лише десята частина. Під час готування в мікрохвильовці – приблизно чверть, найбільше внаслідок варіння – майже половина.

В інших випадках також було підтверджено, що готування в мікрохвильовці краще зберігає водорозчинні вітаміни. До прикладу, в шпинаті зберігається більше фолієвої кислоти під час готування в мікрохвильовці, аніж просто на плиті.

Нагадаємо, у Супрун дали пораду, як втримати вологість у хаті.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme