Вчені винайшли дієту, яка посилює пам'ять

Відомий дієтолог розповів, що існують продукти, здатні знизити ризик погіршення пам'яті

Вживання в їжу певних продуктів здатне запобігти виникненню проблем з пам'яттю, розповів в інтерв'ю газеті Helsingin Sanomat вчений з Університету Гельсінкі Сату Ювякорпі, передає Depo.ua з посиланням на "Сегодня".

Він зазначив, що негативний вплив на мозок чинять, наприклад, такі фактори, як нестача вітаміну B, непомірне вживання алкоголю і куріння. Вживання великої кількості вуглеводів низької якості і тваринних жирів також сприяє появі проблем з пам'яттю. Так, незбалансоване харчування з великою кількістю жирів робить клітинну мембрану жорсткішою, здатність клітин передавати сигнали стає гіршою, а здатність мозку обробляти інформацію знижується, пояснив він.

За словами дієтолога, існують продукти, здатні знизити ризик погіршення пам'яті. Наприклад, цьому сприяє регулярне вживання в їжу риби. Вміщені в ній жирні кислоти омега-3 збільшують проникність клітинної мембрани і покращують передачу сигналів, розповів Ювякорпі.

Ризик появи депресії і проблем з пам'яттю зменшують продукти, що містяться в так званому середземноморському раціоні. Він включає в себе оливкова олія, багато рослинної їжі, цільнозернові продукти, бобові, насіння, рибу, біле м'ясо і невелика кількість алкоголю.

Допомагає і так звана mind-дієта, в яку входять ягоди, темно-зелені листові овочі, горіхи. Крім того, на мозковій діяльності позитивно позначаються кава, чай і какао, заявив учений.

Нагадаємо, вегетаріанська дієта допомагає втрачати більше калорій.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme