ТОП-5 продуктів, небезпечних в холодну пору року

Незважаючи на те, що харчування взимку має бути багате вітамінами, далеко не всі корисні продукти в сезон холодів можуть надати очікувану підтримку організму та імунітету. Експерти склали список таких продуктів, захоплюватися якими взимку досить небезпечно

ТОП-5 продуктів, небезпечних в холодну п…

У цей список увійшли квашена капуста та мариновані огірки. Квашена капуста у багатьох відношеннях є корисною стравою, проте її вживання у великих кількостях може привести до надлишку солі, а слідом - до загострення гастритів, порушення водно-сольового обміну та обміну речовин, а також спровокувати погіршення самопочуття у людей з холециститом і захворюваннями дванадцятипалої кишки.

Мариновані огірки, на думку експертів, здатні нашкодити організму навіть більше за соління. Цей продукт через гарячий метод обробки позбавляється багатьох вітамінів і мікроелементів. Лікарі не рекомендують мариновані огірки при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, холециститі. Крім того, вони шкодять зубам і дратують слизову шлунка.

Мандарини також відносяться до низки продуктів, здатних підірвати здоров'я. Незважаючи на велику кількість вітаміну С у складі помаранчевих плодів, їсти їх потрібно з великою обережністю. Мандарини є одним з найсильніших алергенів. Також в їхніх плодах міститься дуже багато цукру, і людям, страждаючим на діабет, вони протипоказані. До того ж, їхній сік сильно дратує слизову шлунка.

Не завжди корисні і м'ясні бульйони, хоча взимку багато господинь готують наваристі густі супи. Справа в тому, що речовини, які потрапляють з м'яса в бульйон, можуть порушувати нервову і серцево-судинну систему. Фахівці нагадують і про те, що м'ясні бульйони протипоказані при проблемах з печінкою, підшлунковою залозою, дванадцятипалою кишкою, шлунком.

Ще один ризикований продукт взимку - листові зелені салати, які теоретично повинні бути вітамінізовані. Фахівці вказують на те, що зелень, яка вирощується в період холодів в теплицях, активно вдобрюється, в тому числі різними хімікатами. Особливо багато «всмоктують» їх в себе зелений лук і листові салати. Такі овочі необхідно мити найретельнішим чином, крім того, замочувати в кип'яченій воді хвилин на 40, щоб зелень «віддала» шкідливі речовини, повідомляє ДеПо з посиланням на medikforum.ru.

Раніше ДеПо розповів про 10 головних продуктів для імунітету.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme