Смачно і некалорійно: Як приготувати корисні ліниві вареники від дієтолога Скіталінської

Багатьом ліниві вареники полюбилися ще в дитинстві. Однак у дорослому віці чимало людей контролює кількість цукру та борошняних виробів у раціоні, тому вареники готують зрідка. Втім, є рецепти, за якими страва виходить смачною, низькокалорічною та корисною

Журналіст стрічки новин
Смачно і некалорійно: Як приготувати кор…

Фото: depositphotos.com

Відома українська лікар-дієтолог, віце-президент Асоціації дієтологів України Оксана Скіталінська переконує, що ліниві вареники можуть не зашкодити фігурі, якщо знати, що і скільки потрібно класти в тісто. Depo.ua публікує рецепт та поради експерта, як приготувати ліниві вареники.

Секрети у виборі продуктів й приготуванні

Щоб ліниві вареники з сиром були смачними, потрібно дотримуватися декілька простих рекомендацій.

  • Головне у цій страві – м'який сир. Замішуйте тісто так, щоб відчувалися крупинки сиру. Важливо, що він був завжди свіжим, не кислим й добре віджатим.

  • Не додавайте багато борошна, інакше страва стане схожою на варене тісто.

  • Щоб тісто вийшло повітряним, м'який сир перед приготуванням потрібно протерти через дрібне сито, розім'яти виделкою або перебити за допомогою блендера.

Ліниві вареники з сиром

Фото: depositphotos.com

  • Під час варіння наливайте в каструлю якнайбільше води (не менше 3 л) – так вареники не злипнуться.

  • Важливо не переварити вареники – після того, як тісто спливе, проваріть їх всього 3-4 хвилини.

  • Сирі ліниві вареники потрібно зберігати в морозилці. Коли знову захочете приготувати їх, просто зваріть в окропі, попередньо не розморожуючи.

  • Якщо після трапези залишилися готові вареники, їх можна обсмажити в панірувальних сухарях.

Як приготувати корисні ліниві вареники: рецепт від дієтолога

Оксана Скіталінська

Скіталінська запевняє, що приготувати ліниві вареники, які відповідають науковим рекомендаціям здорового харчування, просто. Для цього не потрібно вигадувати особливий рецепт, достатньо обрати корисні продукти. 

У чому особливість дієтичних лінивих вареників

Експерт запевняє, що така страва є низькоглікемічною, тому її можуть готувати навіть ті, у кого є схильність до підвищеного рівня цукру в крові. І це не дивно, адже в рецепті від Скіталінської взагалі не йдеться про додавання цукру.

Крім цього, дієтичні ліниві вареники – клітковинні та пребіотичні. Це означає, що вони сприяють росту корисних мікроорганізмів у товстому кишківнику, сповільнюючи старіння.

У страві, завдяки м'якому сиру, багато білка з вмістом незамінних амінокислот. А головне – що такі вареники смачні й дають тривале відчуття насичення.

Цільнозернове борошно, яке входить у склад страви, багате не лише клітковиною, але й лігнінами, які нормалізують рівень холестерину, вітамінів В1 і В6, необхідні для нормального обміну глюкози, вітаміну РР, важливого для здоров'я судин.

"Як результат – страви із цільнозернового борошна нормалізують перистальтику кишок, мають легку жовчогінну та антиканцерогенну дію, сприяють виведенню з організму токсичних сполук та радіонуклідів", – запевняє дієтолог.

Готуємо ліниві вареники з сиром від Скіталінської

Ліниві вареники

Технічно ліпити та варити вареники дуже просто. Для цього знадобиться кисломолочний сир (200 г), цільнозернове борошно (2 ст.л), яйце. Інгредієнти можна розраховувати залежно від того, скільки потрібно приготувати страви.

  1. Змішайте достатньо густе тісто, яке трохи липне до рук і яке потрібно розкачати в ковбаску на посипаній цільнозерновим борошном дощечці й порізати на шматочки, кожен з яких обваляти в борошні.

  2. Варимо вареники у підсоленій воді. Коли вони піднімуться на поверхню, поваріть ще 3-4 хвилини. 

"Можна додати вершкового масла, сметани або йогурту. З йогуртом буде менше калорій + пробіотики", – наголошує дієтолог.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme