Салат з броколі, грейпфрута і зерен граната: рецепт Ектора Хіменес-Браво

Знаменитий кулінар і шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом незвичайного і вітамінного салату

Салат з броколі, грейпфрута і зерен гран…

Страви з броколі, як відомо, дуже корисні завдяки тому, що поєднують у собі низьку калорійність і містять при цьому багато вітамінів, мікроелементів і мінералів. Однак, щоб усі ці корисні речовини зберігалися, необхідно правильно готувати броколі.

1. Вибираючи броколі, дивіться, щоб на качані не було квіток, він повинен бути свіжого зеленого кольору, якщо ж є жовтуватий відтінок, це свідчить про те, що капуста несвіжа.

2. Головне правило під час приготування броколі - не перестаратися з температурною обробкою. Багато корисних властивостей броколі при неправильній термічній обробці втрачаються. Готувати цю капусту потрібно не більше 2-3 хвилин, тоді вітаміни та інші корисні речовини збережуться.

Вітамінний салат з броколі, грейпфрута і зерен граната

Інгредієнти на 4 порції:

- цибуля червона - 1 шт.
- капуста броколі - 1 шт.
- зерна граната - 3/4 склянки
- грейпфрут - 1 шт.
- горіхи волоські - 3/4 склянки
- мед - 1 ст. ложка
- оцет винний білий - 2 ст. ложки
- олія оливкова - 1 ст. ложка
- сіль, перець чорний мелений - за смаком

Приготування:

1. Броколі розділити на суцвіття і потримати в окропі протягом приблизно 1 хвилини. Потім обдати крижаною водою або відправити в миску з льодом.

2. Грейпфрут очистити і розділити на дольки, які очистити від шкірки, щоб позбутися гіркоти.

3. Червону цибулю дрібно порізати. Волоські горіхи розрізати навпіл і підсушити на сковороді.

4. Готуємо соус: у мисці змішати мед, оливкову олію, білий винний оцет, сіль і перець за смаком.

5. Заправити соусом овочі та фрукти й акуратно перемішати. Зверху прикрасити зернами граната і волоськими горіхами.

Раніше Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати перевернутий пиріг із горіхами та бананом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme