Роботу мозку покращить риб'ячий жир

Жирні кислоти Омега-3 здатні уповільнити процес зниження розумової діяльності, тому важливо вживати харчі та добавки, багаті цим вітаміном 

Журналіст відділу «Життя»
Роботу мозку покращить риб'ячий жир…
Фото: Pixabay

Не для кого не секрет, що жирні кислоти Омега-3 відіграють важливу роль у метаболізмі людини, передає Depo.ua.

Канадські та американські вчені встановили, що жирні кислоти допомагають нервовим клітинам комунікувати між собою. Виявилося, що риб'ячий жир в цілому знижує кількість людей, що зіткнулися з невиліковною хворобою Альцгеймера.

Найбільшим природним джерелом риб'ячого жиру є макрель і оселедець, однак лише кожний третій житель України споживає щотижня рекомендовану дозу жирної риби. Експерти і раніше припускали, що риб'ячий жир здатний уповільнити або запобігти віковому погіршенню пам'яті, яке зазвичай передує початку хвороби Альцгеймера. Однак різні дослідження на цю тему приходили до протилежних результатів: деякі показували користь подібних добавок, а інші її виявити так і не змогли.

Вчені із США і Канади провели мета-аналіз безлічі досліджень на цю тему, який показав, що достатньо всього 24 тижні вживання харчових добавок, що містять риб'ячий жир, для істотного поліпшення роботи мозку. Результат прийому риб'ячого жиру був добре помітний під час проходження спеціальних тестів на пам'ять, коли результати групи добровольців порівнювали з результатами людей, які отримують плацебо.

Людський організм не в змозі виробляти жирні кислоти Омега-3, тому нам потрібні зовнішні джерела їх надходження, найбагатшим з яких є жирна риба.

Раніше Depo.ua розповів про 7 продуктів, які допоможуть зберегти зір.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme