Рецепт в'ялених помідорів від відомого кулінарного блогера

Український фудблогер Андрій Альохін поділився рецептом в'ялених помідорів по-французьки 

Журналіст відділу «Життя»
Рецепт в'ялених помідорів від відомого к…
Фото: Pixabay

Описаний спосіб приготування помідорів дуже популярний у таких країнах як Італія, Іспанія та Франція. В'ялені помідори використовують у вигляді закуски, як складові бутербродів, канапок, сендвічів, піц. А ще такі помідори дуже пасують до салатів та паст. Цей рецепт дуже легкий, а головна його цінність – це те, що такий спосіб приготування і зберігання дозволяє ласувати цими помідорами і взимку. Depo.ua пропонує спробувати приготувати смаколик. 

В'ялені помідори по-французьки: рецепт 

андрій альохін

Альохін пропонує приготувати помідори за допомогою наявного інвентарю та не витрачаючи багато часу.

Складові:

  • невеликі помідори – 1 кг
  • сіль
  • перець до смаку
  • трави 
  • часник
  • оливкова олія

Приготування:

1. Миємо помідори, ріжемо навпіл, звільняємо від плодоніжки. Краще очистити помідори від шкірки. Робити це легко, якщо покласти їх на декілька хвилин в окріп, а потім вийняти і надрізати. Так шкірка лусне.

2. Серединку виймаємо ложкою. Задача – позбутися серединки та соку, аби залишилися сухі помідори. 

3. Перекладаємо помідори до миски. Солимо помідори на око, додаємо трави до смаку. Згодом додаємо улюблені спеції та часник (чавлений або нарізаний).

4. Додаємо до миски помідорів зі спеціями оливкову олію. 

5. Перемішуємо ложко.

6. Викладаємо помідори на деко.

7. Ставимо деко з помідорами у духовку при 130 градусах на одну годину.

8. Беремо сухі і чисті невеликі баняки (наприклад, від конфітюру, – ред.), розкладаємо у них помідори. Можна за бажанням додати до банки ще якісь трави або спеції. 

9. Заливаємо помідори в банці оливковою олією і закручуємо банку.

10. Ставимо банки в холодильник на 3-4 тижні і ласуємо.

Смачного!

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme