Рецепт пельменів від Вікторії Лопирьової
Модель і телеведуча Вікторія Лопирьова поділилася рецептом пельменів з сюрпризами
- Головна
-
15 січня 2015 06:44
«Це цілий ритуал - зібратися з дівчатками раніше, наліпити пельменів і заховати в них сюрпризи.
Сюрпризи з себе представляють різні маленькі предмети, кожен з яких означає прогноз. Наприклад, каблучка означає швидке весілля, горошинка або квасолина - до поповнення в сімействі, монетка - до грошей, лавровий лист - до слави, сіль - до сліз, цукор, відповідно, до солодкого життя і так далі.
Крім того, що це традиційне російське блюдо дуже смачне, це ще й розвага. Уявіть собі, який з'являється азарт, коли починаєш вибирати пельмені, а хтось інший вже витягнув пророкування, яке ви мріяли витягти самі. Це дуже весело», - ділиться Віка.
Пельмені з сюрпризом
Інгредієнти для фаршу:
- 700-800 г домашнього фаршу
- 1-2 цибулини
- 3 зубчики часнику
- сіль і перець - за смаком
Інгредієнти для тіста:
- 4 склянки борошна (650-700 г)
- 2 яйця
- 1,5 склянки теплої води
- 1 ст. ложка олії
Приготування:
1. Борошно висипаємо в миску, робимо посередині поглиблення. Змішуємо яйця і теплу воду, солимо і виливаємо в поглиблення. Ложкою замішуємо тісто, воно повинно бути досить щільним. В кінці додаємо столову ложку масла і вимішуємо ще раз.
2. Підсипаємо борошна на стіл або велику обробну дошку, викладаємо тісто і обминаємо його руками кілька хвилин. Якщо тісто вийшло рідкувате, поступово додаємо борошно, щоб довести його до кондиції. Тісто має перестати липнути до рук і дошки. Але не варто робити його занадто «твердим» - важко буде розгортати, ліпити, та й смак гірше. Готове тісто накриваємо і залишаємо на 35-40 хвилин.
3. Готуємо фарш. Його можна робити з одного виду м'яса, але найкраще з яловичини і свинини приблизно в рівних пропорціях. Добре також додати м'ясо курки або індички. Прокручуємо через м'ясорубку разом з цибулею і часником, солимо і перчимо. Вимішуємо фарш, обов'язково додавши для соковитості трохи води або молока.
4. Розкачуємо тісто. Стіл необхідно присипати борошном. Розкотавши невеликий шматок тіста, беремо склянку з тонкими краями і вирізаємо на з тіста кружечки. Також можна скористатися спеціальною формою.
5. На кожен кружечок викладаємо одну чайну ложку фаршу, і не забудьте покласти туди сюрприз. Формуємо у вигляді пельменя. Відварюємо в підсоленій воді, повідомляє depo.ua з посиланням на wday.ru.
Раніше Анжеліка Варум поділилася фірмовим рецептом свекольника.
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 09:28 Майже сотню атак відбили ЗСУ на фронті 4 травня
- 08:32У ніч на 5 травня рашисти атакували Україну 24 дронами: Що відомо
- 23:50Донька Брюса Вілліса розповіла про стан невиліковно хворого батька
- 22:53ДТП у Варшаві: прокуратура повідомляє про загибель українців
- 20:08 В напрямку Авдіївки ЗСУ відбили майже два десятки штурмів
- 17:50"Українська команда" закликає віддячити захисникам, долучившись до Великоднього збору на дрони-літаки
- 17:03В Росії Порошенка оголосили в розшук
- 16:51 В Храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь
- 15:34 На території України дотепер є понад 8 тисяч "московських" церков
- 14:45 Офіційно: Українцям за кордоном починають видавати паспорти
- 14:24У Хмельницькому змінили тривалість комендантської години
- 13:39У Криму призупинила роботу Керченська поромна переправа
- 13:12Кличко: Київ став містом-побратимом із іще одним європейським містом — Загребом
- 12:58У Запоріжжі посадовці стягували з фермерів "побори" за реєстрацію с/г техніки
- 12:47Внаслідок ворожої атаки на Дніпропетровщину двоє людей отримали поранення
- 12:23В Україні ліквідували одного з найвідоміших військових злочинців рф
- 11:43Сильної, демократичної та безпечної Європи без України бути не може, - Віталій Кличко на саміті мерів ФОТО
- 11:18На Закарпатті затримали пенсіонера з двома "водолазами" ФОТО
- 10:40Стрілянина у Дніпрі: двоє людей поранені