Рецепт десерту «Париж-Брест» від Лізи Глинської
Відомий кулінар, переможниця другого сезону шоу «МастерШеф» Єлизавета Глинська розповіла, як приготувати вишуканий і смачний десерт
- Головна
-
12 листопада 2014 21:43
Такі фото розмістила Єлизавета на своїй сторінці ВКонтакті.
Це французька класика, його можна зустріти у всіх кондитерських Парижа. У ньому дві складові: заварне тісто і крем-муслін із праліне. Пропонуємо рецепт класичного варіанта.
Інгредієнти для праліне:
- 50 мл води
- 125 г цукру
- 250 г горіхів (мигдаль, фундук), попередньо просушених у духовці, не сирих.
Приготування праліне:
У сотейник налити воду, додати цукор і відправити на вогонь. Як суміш закипить, додати горіхи, все перемішати і перекласти в інший сотейник, знову поставити на вогонь. Постійно помішувати дерев'яною лопаткою. Ви отримаєте «суху карамель», цукор почне кристалізуватися, не хвилюйтеся - так і має бути.
Не припиняйте помішувати і буквально через кілька хвилин суха карамель перетвориться на золотисту. Перемішуйте, щоб кристалізований цукор рівномірно розтопився. Перелийте праліне на пергамент і дайте охолонути.
Тепер за допомогою блендера або кавомолки потрібно зробити праліне-пасту.
Інгредієнти для заварного тіста:
- 125 мл молока
- 125 мл води
- 100 г вершкового масла
- щіпка солі
- 0,5 ст. ложки цукру
- 150 г борошна
- 4 яйця
Інгредієнти для заварного крему:
- 500 мл молока
- 5 яєчних жовтків
- 100 г цукру
- 30 г кукурудзяного крохмалю
- 30 г борошна
Інгредієнти для крему-муслін із праліне:
- 150 г праліне
- 500 мл заварного крему
- 300 г вершкового масла
Для декору знадобиться:
- мигдальні пластинки
- цукрова пудра
Приготування заварного тіста
У сотейник покладіть молоко, воду, вершкове масло, сіль і цукор. Довести до кипіння, додати борошно, гарненько розмішати, тісто має завариться.
Маленький секрет: потрібно на середньому вогні ще близько 1 хвилини, помішуючи, потримати тісто. Перекласти його в миску і по одному вмішати яйця.
Важливий момент: кількість яєць може варіюватися від 3,5 до 5. Тісто не повинно бути рідким, але і сильно густим теж.
Помістити тісто в кондитерський мішечок і викласти на пергамент у вигляді кілець. Можна зробити два великих, а можна багато маленьких. Зверху змастити яйцем і присипати пластинками мигдалю. Відправити в розігріту до 170 градусів духовку на 20-25 хв. Випікати до готовності. Кількість проведеного часу в духовці залежить від розміру кілець.
Приготування крему-муслін із праліне
У його основі - заварний крем. Половину цукру додати до жовтків, а другу - до молока. Розтерти вінчиком жовтки з цукром, поки вони не посвітлішають. Поставити каструлю з молоком на середній вогонь. Додати до жовтків борошно, кукурудзяний крохмаль і перемішати все вінчиком, щоб не було грудочок, додати близько 50 мл ЗЛЕГКА теплого молока, знову все розмішати.
Молоко, що залишилося, доведіть до кипіння і влийте його в яєчну масу, при цьому не забувайте працювати вінчиком. Отриману суміш повертаємо в ту каструлю, де було молоко, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Крем активно помішуємо вінчиком. Він почне густішати, а ви не припиняйте помішувати, періодично знімаючи каструлю з вогню для пониження градусу. Коли він почне закипати, потримайте ще 20 секунд, потім зніміть з вогню. Заварний крем готовий.
Тепер додайте в гарячий крем праліне та невеликими шматочками вмішайте холодне вершкове масло. Накрийте крем харчовою плівкою так, щоб не було відстані між кремом і плівкою.
Збираємо десерт
Прохололі кільця із заварного крему розрізати навпіл. За допомогою кондитерського мішечка покрити їх кремом і накрити другою половинкою. Присипте цукровою пудрою. Десерт готовий, повідомляє ДеПо з посиланням на сторінку Єлизавети Глинської ВКонтакті.
Раніше ДеПо розповів, як приготувати кекс у мікрохвильовці за 2 хвилини: 10 рецептів.
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 08:48Рашисти вночі вдарили по Україні "шахедами" та зенітною керованою ракетою
- 23:53Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей
- 22:28Миколенко може не зіграти на Євро-2024: Тренер "Евертона" розповів про травму лівого захисника
- 21:24росіяни закріпилися в частині селища Очеретине: тривають важкі бої
- 20:15 Зеленський звільнив голову Броварської РДА Майбоженка, який здійснив п'яний наїзд на пішоходів
- 19:43На Півдні вдалося збити ворожий дрон за допомогою легкомоторного літака Як-52 Відео
- 18:09Окупанти обстріляли Козацьке на Херсонщині: є поранені
- 17:49 Сирський заявив про суттєве загострення на фронті
- 16:44На війні з російськими загарбниками загинув журналіст Андрій Топчій
- 15:33Росіяни вранці обстріляли Вовчанськ, вбили цивільного ФОТО
- 14:19Двох посадовців мерії Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн грн, виділених на тероборону ФОТО
- 13:33 Нетвереза ДТП за участі голови Броварської РДА: Посадовцю повідомлено про підозру
- 13:10На Херсонщині через обстріли критична та комунальна інфраструктура
- 12:40На кордоні з Румунією затримали групу ухилянтів (ФОТО) ФОТО
- 12:18Сили оборони ліквідували за добу ще 1124 російських окупантів
- 11:58Ракетна атака на Дніпропетровщину: Відомо про ще одного пораненого
- 11:11Для удару по Львівщині ворог застосував крилаті та балістичні ракети, - ОВА
- 10:20Ракетний удар по Прикарпаттю: В ДСНС показали наслідки (ФОТО) ФОТО
- 09:45 Росіяни атакували Україну 34 ракетами різних типів: Скільки вдалося збити силам ППО