Рецепт десерту «Париж-Брест» від Лізи Глинської

Відомий кулінар, переможниця другого сезону шоу «МастерШеф» Єлизавета Глинська розповіла, як приготувати вишуканий і смачний десерт

Рецепт десерту «Париж-Брест» від Лізи Гл…

Такі фото розмістила Єлизавета на своїй сторінці ВКонтакті.

Це французька класика, його можна зустріти у всіх кондитерських Парижа. У ньому дві складові: заварне тісто і крем-муслін із праліне. Пропонуємо рецепт класичного варіанта.

Інгредієнти для праліне:

- 50 мл води
- 125 г цукру
- 250 г горіхів (мигдаль, фундук), попередньо просушених у духовці, не сирих.

Приготування праліне:

У сотейник налити воду, додати цукор і відправити на вогонь. Як суміш закипить, додати горіхи, все перемішати і перекласти в інший сотейник, знову поставити на вогонь. Постійно помішувати дерев'яною лопаткою. Ви отримаєте «суху карамель», цукор почне кристалізуватися, не хвилюйтеся - так і має бути.

Не припиняйте помішувати і буквально через кілька хвилин суха карамель перетвориться на золотисту. Перемішуйте, щоб кристалізований цукор рівномірно розтопився. Перелийте праліне на пергамент і дайте охолонути.

Тепер за допомогою блендера або кавомолки потрібно зробити праліне-пасту.

Інгредієнти для заварного тіста:

- 125 мл молока
- 125 мл води
- 100 г вершкового масла
- щіпка солі
- 0,5 ст. ложки цукру
- 150 г борошна
- 4 яйця

Інгредієнти для заварного крему:

- 500 мл молока
- 5 яєчних жовтків
- 100 г цукру
- 30 г кукурудзяного крохмалю
- 30 г борошна

Інгредієнти для крему-муслін із праліне:

- 150 г праліне
- 500 мл заварного крему
- 300 г вершкового масла

Для декору знадобиться:

- мигдальні пластинки
- цукрова пудра

Приготування заварного тіста

У сотейник покладіть молоко, воду, вершкове масло, сіль і цукор. Довести до кипіння, додати борошно, гарненько розмішати, тісто має завариться.

Маленький секрет: потрібно на середньому вогні ще близько 1 хвилини, помішуючи, потримати тісто. Перекласти його в миску і по одному вмішати яйця.

Важливий момент: кількість яєць може варіюватися від 3,5 до 5. Тісто не повинно бути рідким, але і сильно густим теж.

Помістити тісто в кондитерський мішечок і викласти на пергамент у вигляді кілець. Можна зробити два великих, а можна багато маленьких. Зверху змастити яйцем і присипати пластинками мигдалю. Відправити в розігріту до 170 градусів духовку на 20-25 хв. Випікати до готовності. Кількість проведеного часу в духовці залежить від розміру кілець.

Приготування крему-муслін із праліне

У його основі - заварний крем. Половину цукру додати до жовтків, а другу - до молока. Розтерти вінчиком жовтки з цукром, поки вони не посвітлішають. Поставити каструлю з молоком на середній вогонь. Додати до жовтків борошно, кукурудзяний крохмаль і перемішати все вінчиком, щоб не було грудочок, додати близько 50 мл ЗЛЕГКА теплого молока, знову все розмішати.

Молоко, що залишилося, доведіть до кипіння і влийте його в яєчну масу, при цьому не забувайте працювати вінчиком. Отриману суміш повертаємо в ту каструлю, де було молоко, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Крем активно помішуємо вінчиком. Він почне густішати, а ви не припиняйте помішувати, періодично знімаючи каструлю з вогню для пониження градусу. Коли він почне закипати, потримайте ще 20 секунд, потім зніміть з вогню. Заварний крем готовий.

Тепер додайте в гарячий крем праліне та невеликими шматочками вмішайте холодне вершкове масло. Накрийте крем харчовою плівкою так, щоб не було відстані між кремом і плівкою.

Збираємо десерт

Прохололі кільця із заварного крему розрізати навпіл. За допомогою кондитерського мішечка покрити їх кремом і накрити другою половинкою. Присипте цукровою пудрою. Десерт готовий, повідомляє ДеПо з посиланням на сторінку Єлизавети Глинської ВКонтакті.

Раніше ДеПо розповів, як приготувати кекс у мікрохвильовці за 2 хвилини: 10 рецептів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme