Пиріжки на будь-який смак: Від смажених до дієтичних
Пиріжки – дуже популярна закуска, яка інколи може виступати і як самостійна страва. Найкраще ж пиріжки пасують до супу, борщу чи бульйону
- Головна
-
17 лютого 2021 18:00
Depo.ua підкаже найцікавіші та найсмачніші рецепти пиріжків з різною начинкою. До речі, раніше ми розповідали, як приготувати батат.
Пиріжки з м'ясом у духовці
Цей класичний рецепт сподобається усім любителям пиріжків. Приготовані смаколики обов'язково налаштують вас на ностальгічні спогади про дитинство, адже в них поєднується класична начинка та класичне дріжджове тісто.
Інгредієнти на тісто:
- Кефір – 300 мл
- Молоко – 100 мл
- Борошно – 0.5 кг
- Олія – 150 мл
- Курячі яйця – 2 шт.
- Сухі дріжджі – 10 грамів
- Цукор – 2 столові ложки
- Сіль – 1 чайна ложка
Начинка:
- М'ясо – 500 грамів (свинина та телятина)
- Цибуля – 1 штука
- Сіль та перець – до смаку
- Яйце для змазування пиріжків
Приготування пиріжків з м'ясом
Робимо опару. Молоко трохи підігріваємо, не більше 40 градусів, і додаємо туди дріжджі. Також додаємо цукор. Ставимо у тепле місце на пару годин.
Додаємо до кефіру олію, згодом яйця.
Коли опара підійде – на шапці побачите великі бульбашки. Тоді додаємо олію з кефіром та яйцями і гарно вимішуємо. Додаємо борошно. Тісто має вийти такої структури, аби відходило від рук. На це може піти трохи більше борошна, ніж зазначено у рецепті. Відставляємо тісто, воно має збільшитися вдвічі.
Тим часом робимо начинку: відварене м'ясо, підсмажену цибулю і спеції додаємо до блендера чи пропускаємо крізь м'ясорубку.
Тепер формуємо пиріжки: відщипнути кульку тіста і розрівняти у долоні, додати ложку фаршу і оформити пиріжок. Викладаємо на деко, змащене олією, чи з пергаментом і змащуємо усі пиріжки збитим яйцем.
Випікаємо пиріжки 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Пиріжки з м'ясом смажені
Такі пиріжки, звісно, є дуже калорійними, проте це гарна альтернатива фастфуду, адже приготовлені з перевірених продуктів і ще смачніші.
Тісто:
- Вода – 2 склянки
- Цукор – 1 столова ложка
- Олія – 2 столові ложки
- Борошно – 4 склянки
- Дріжджі – 25 грамів свіжих
- Сіль – до смаку
Начинка:
- Фарш м'ясний – 0.5 кг (це може бути будь-який вид вашого улюбленого м'яса)
- Масло вершкове – 30 грамів
- Цибулина – 1 штука
- Спеції до смаку
- Олія для смаження
Приготування смажених пиріжків:
Одну склянку борошна змішайте із сіллю та цукром, добре перемішайте і додайте склянку гарячої води та ще раз перемішайте.
Свіжі дріжджі перемішайте в окремому посуді зі склянкою теплої води. Тепер додайте до дріжджів заварене борошно та дві столові ложки олії. Додаємо поступово борошно, яке залишилося і гарно вимішуємо тісто.
Протягом години тісто має настоятися, можна на мінімальній температурі у духовці.
Фарш робимо у блендері чи через м'ясорубку: змішати варене м'ясо, з цибулиною, вершковим маслом та спеціями.
Відщипуємо клаптик тіста і формуємо пиріжок. Смажимо порціями на пательні, не шкодуючи олії.
Дієтичні пиріжки з фаршем у духовці
Для того, аби пиріжки стали більш дієтичними, потрібно обирати запікання у духовці та відмовитися від дріжджового чи листкового тіста. Найкращий варіант – це тісто з кефіру та начинка з нежирного м'яса. Навіть якщо ви на дієті чи просто слідкуєте за своїми формами, час від часу можна побалувати себе й пиріжками, проте – менш шкідливими.
Тісто:
- Борошно – 300 грамів
- Кефір 3.2% – 1 склянка
- Сіль – 1 чайна ложка
- Соді – 1 чайна ложка
Начинка:
- Курине філе – 300 грамів
- Цибулина – 1 маленька
- Сіль
Як приготуваті дієтичні пиріжки з куркою:
У кефір додаємо сіль та соду, перемішуємо і чекаємо, коли з'являться бульбашки. Додаємо поступово борошно, обов'язково пропускаючи його через сито, аби не було грудочок. Відставляємо тісто у сторону, даючи йому відпочити.
Робимо фарш таким чином: відварну грудку пропускаємо крізь м'ясорубку разом з цибулею, солимо.
Деко змащуємо олією. Робимо з тіста кульки і формуємо пиріжки, закладаючи начинку. Змащуємо зверху вироби олією чи молоком. Випікаємо 25 хвилин при 170 градусах.
Картопляні пиріжки з м'ясом смажені
Ці вироби трохи нагадують зрази, проте все ж таки більш схожі на пиріжки. Такий варіант тіста менш калорійний, ніж дріжджові смажені пиріжки. Проте пам'ятайте, що смажені пиріжки краще не їсти дуже часто, а заміняти ними якусь шкідливу їжу. Родзинка цих пиріжків – ніжне поєднання легкого тіста та соковитої начинки.
Тісто:
- Картопля – 1 кілограм
- Яйце – 3 штуки
- Борошно – 4 столові ложки
- Спеції та сіль до смаку
Начинка:
- М'ясо телятина – 500 грамів
- Цибулина – 1 велика
- Масло вершкове – 2 ложки
- Сіль і спеції
Приготування картопляників:
Чистимо картоплю і варимо як зазвичай. Готову і охолоджену картоплю пропускаємо на м'ясорубці, додаємо до неї яйця та борошно.
Відварене м'ясо пропускаємо крізь м'ясорубку та додаємо смажену на вершковому маслі цибулю.
Формуємо з тіста пиріжки з начинкою і смажимо на пательні на рослинній олії.
Швидкі пиріжки з листкового тіста з м'ясом
Такий рецепт зекономить безліч часу і стане у пригоді тим, кого гості застали зненацька. Для його приготування потрібно мати у морозилці упаковку замороженого тіста та готовий фарш, який також можна придбати в магазині. Попри те, що для приготування таких пиріжків використовуємо напівфабрикати, результат все одно порадує.
Тісто:
Упаковка тіста листкового замороженого.
Начинка:
- Готовий фарш – 0.5 кг
- Цибулина – середня
- Сіль та спеції до смаку
Приготування:
Розморозьте тісто за інструкцією. У жодному разі не розкачуйте його скалкою.
Підсмажте мілко порізану цибулину разом з фаршем. Дайте охолонути начинці.
Візьміть склянку і зробіть стільки кружалець, скільки вийде. Охайно зліпіть пиріжки і змастіть їх яйцем чи молоком.
Випікайте хвилин 20 у духовці при температурі 180 градусів.
Пиріжки з м'ясом на сковороді
Цей репет зекономить ваш час, а самі пиріжки будуть не такими "важкими" як із дріжджовим тістом. Ці пиріжки готуються швидко та просто. Рецепт підійде і для тих господинь та господарів, які вирішили приготувати смажені з м'ясом пиріжки вперше.
Тісто:
- 250 грамів кефіру жирного
- 400 грамів борошна
- 2 штуки яєць
- чайна ложка соди
Начинка:
- Варене м'ясо – 500 грамів
- Цибулина – 1 середня
- Сіль та спеції до смаку
Як приготувати пиріжки на сковороді:
Готуємо фарш з вареного м'яса за допомогою блендера. Додаємо цибулю і також подрібнюємо. Підсмажуємо фарш на пательні до золотистої скоринки і даємо охолонути.
Додаємо до кефіру соду. Тепер можна додати яйця та борошно, просіяне крізь сито.
З тіста робимо пиріжки, додаючи смажений фарш як начинку.
Смажимо пиріжки на олії на пательні.
Маленькі пиріжки з м'ясом
Уся хитрість цього рецепту – це розмір пиріжків, буквально, "на один зуб". Такі пиріжки готуються швидко, та чудово смакують. Особливо сподобаються такі пиріжки малечі. Дуже смачно подавати їх до бульйону, борщу чи просто їсти вприкуску з томатним соком.
Тісто:
Листково-дріжджове заморожене в упаковці
Начинка:
Стегна курині без кісток – 700 грамів
Цибуля – 1 середня
Морква – 1 маленька
Спеції та сіль до смаку
Приготування:
Тісто потрібно розморозити згідно з інструкцією. Вирізати чаркою кружальця для того, аби сформувати з них пиріжки.
Стегна відварити, пропустити крізь м'ясорубку. Обсмажити цибулю з морквою і також пропустити крізь м'ясорубку. З'єднати усе в один фарш.
Чим менша чарка, тим меншими будуть пиріжки.
Якщо нема під рукою чарки, можна робити пиріжки трикутними, вирізаючи з тіста невеликі шматки.
Покрити готові вироби яйцем і запікати 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Пиріжки дріжджового тіста з фаршем з курячого м'яса
Ці вироби – класика пиріжкового жанру. Пухке тісто, соковита начинка і така смачна скоринка. Їх не соромно подавати на стіл до великих свят.
Тісто:
- сухі дріжджі – 10 грамів
- цукор – 2 столові ложки
- яйце куряче — 1 штука
- молоко жирне — склянка
- олія – 100 мл
- борошно — 500 грамів
- сіль – дрібка
Начинка:
- свинина відбірна – 300 грамів
- філе індички – 200 грамів
- цибулина - 1 штука;
- морква - 1 штука
- сіль і прянощі до смаку
Рецепт приготування пиріжків:
Робимо фарш: відварити м'ясо, додати обсмажені на пательні на олії моркву та цибулю і все разом збити блендером.
Тим часом починаємо робити тісто: до молока додаємо дріжджі, цукор, яйця, олію, сіль. Додаємо 400 грамів борошна і гарно замішуємо. Ставимо миску, обгорнуту харчовою плівкою, до духовки при температурі 100 градусів. Коли підійде – дістаємо. Викладаємо кулю на поверхню, присипану 100 грамами борошна, яке залишилося. Вимішуємо тісто вручну.
Формуємо пиріжки, додаємо начинку. Викладаємо на змазане олією деко. Усі пиріжки змащуємо молоком і ставимо до духовки на 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!
Фото: pixabay
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 21:27Дозволяє зберегти життя кулеметника: нацгвардійці отримали бойовий модуль дистанційного керування "Wolly"
- 20:27Віталій Кличко: В Києві провели для поранених захисників "Риболовлю з пікніком"
- 19:35 Міністр агрополітики Сольський подав заяву про відставку: його підозрюють у незаконному заволодінні землею
- 18:25На Дніпропетровщині викрили на хабарі голову райсуду ФОТО
- 17:21 На Харківщині окупанти вдарили по вокзалу: Є поранені
- 17:06Експерт: СБУ розширила перелік цілей по яким б'є в рф – настала черга великих нафтобаз
- 16:31Агент фсб, який "змалював" укріпрайони на Харківщині, сів на 15 років
- 16:19YouTube XSPORT досяг позначки 500 000 підписників
- 16:16росіяни атакували Суми та Дніпропетровщину
- 15:24 На Донеччині через атаки росіян загинули чотири людини, ще шестеро — поранені
- 14:28На Волині двох прикордонників запідозрили у переправленні понад 200 ухилянтів до Польщі
- 13:10"Приходьте люди на вечір у Клюб": Олег Скрипка запрошує на грандіозний ювілейний концерт на честь свого 60-річчя
- 12:48Росіяни з дрона атакували вантажівку на Херсонщині
- 12:10Прикордонники натрапили на засідку ворожої ДРГ на Сумщині
- 12:00Подробиці вибуху в Миколаєві: Здетонували боєприпаси, загинуло двоє військових
- 11:40Через обстріл постраждала вітрова електростанція на півдні, — Міненерго
- 11:28Подробиці удару по Черкащині: Ворог вдарив ракетами по Смілі ФОТО
- 10:53Папа Римський Франциск закликав усі країни, що воюють, шукати перемовин і миру
- 10:42 На Хмельниччині чоловік відкрив вогонь з рушниці по правоохоронцях ФОТО