Пучеро та "імунний заряд": ТОП-5 осінніх страв від хандри

Осінь – час, коли організму особливо потрібна підтримка здоровим харчуванням та вітамінами

Пучеро та "імунний заряд": ТОП-5 осінніх…

Depo.ua пропонує 5 рецептів осінніх страв, які не лише смакуватимуть усій родині, але і врятують від осінньої хандри, наповнивши ваші дні яскравими барвами та феєрією відчуттів.

Пучеро

Пучеро – це щось середнє між супом і рагу. В Андалусії у нього рясно додають нут, тим часом як у Південній Америці головним інгредієнтом стала яловичина, завдяки дешевизні і доступності.

Що потрібно: 

Яловича грудинка – 1 кг

Гарбуз сквош – 120 г

Картопля – 1 штука

Початки кукурудзи – ½ шт

Стебло селери з листям – 1 штука

Батат – 120 г

Петрушка – за смаком

Морква – 1 штука

Лавровий лист – 6 штук

Цибуля – 2 шт

Оливкова олія – 1 столова ложка

Чорний перець горошком – 10 г

Мелена паприка – за смаком

Перець чорний молотий

Сіль

Як готувати:

1. Половину моркви розрізати уздовж. Розрізати навпіл ріпчасту цибулину. Обсмажити їх на пательні без масла - хвилину близько 1- 1,5хв.

2. М'ясо очистити від плівок, покласти у велику каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Після закипання воду злити і налити нову - близько 3 літрів, - посолити, додати обсмажені моркву і цибулю, гілку петрушки, лавровий лист, перець горошком і варити, знімаючи піну, 2 години (кришкою не накривати!). Готове м'ясо нарізати, а бульйон процідити.

3. Залишки моркви крупно нарізати,нарізати крупно, кукурудзу - кружальцями завтовшки 3 см, а очищені батат, картоплю і гарбуз - дисками по 1,5 см і розділити їх навпіл. Гарбуз позбавити від серцевини, перекласти овочі в каструлю, залити водою, а після закипання припустити - хвилин п'ять, додавши сіль і сік лимона, щоб зберегти колір.

4. Цибулю нарізати великими кубиками, стебло селери розділити на чотири частини. На пательні розігріти олію, обсмажити на ній цибулю, додати шматки м'яса і влити бульон. Додати кукурудзу і стебло селери, моркву, гарбуз, батат, картоплю і нарубані листя селери та петрушки. 

5. Варити близько 10 хвилин, додати спеції за смаком. Подавати до столу.

Салат з цикорієм, грушею і сиром горгонзола

Що потрібно:

Бельгійський ендивій (цикорій) – 1 качан

Салат ромен – 1 качан

Груша – 1 шт. 

Сир горгонзола – 60 г.

Рубані волоські горіхи – 1/4 ст. 

Свіжозмелений перець

 2 ст. л. малинового джему

 2 ст. л. бальзамічного оцту 

Як готувати:

Викласти листя цикорію та салату. Порізати грушу на тонкі скибочки і розподілити по посудині. Зверху посипати сиром горгонзола і змеленими волоськими горіхами. Приправити салат сіллю і перцем. Приготувати салатну заправку: змішати джем і бальзамічний оцет. Помістити в мікрохвильову піч і підігріти протягом декількох сек. Перемішати і додати суміш до салату.
 

Запечений гарбуз з перцем халапеньо

Ця страва для тих, кому набридли звічні гарніри у вигляді картоплі, каш та паст, ідеально підійде до смаженого м’яса.

Що потрібно: 

Гарбуз Акорн – 1 шт.

Цибуля-шалот – 1 шт.

Перець халапеньйо (червоний) – 1 шт.

Чебрець

Оливкова олія

Як готувати:

На деку з бортиками змішайте порізаний кубиками гарбуз, нарізану цибулю-шалот і перець, заздалегідь очищений від насіння. Додайте кілька гілочок чебрецю, оливкову олію, сіль, і, за бажанням, чорний молотий перець.

Запікайте в духовій шафі  при температурі 220 ° С, періодично помішуючи, поки гарбуз не підрум'яниться і не стане м'яким (приблизно 25 хвилин).

Грушевий клафуті 

Грушевий клафуті - це французький пиріг-запіканка з викладених на дно форми скибочок груш, залитих рідким тістом і запечених у духовці.

 Інгредієнти:

Груші – 2 - 3 шт. 

Ванільний екстракт – 1 чайна ложка

Вершки – 4 ст.ложки

Лимонна цедра – 2 ч.л.

бренді – 3 ст ложки

борошна – 3/4 склянки 

солі – 1/2 чайних ложки

цукру – 1/2 склянки 

яйця – 3 штуки

 ванілі – 1 чайна ложка 

Як готувати:

Розігрійте духовку до 190 °С. Змастіть вершковим маслом круглу форму для випікання і посипте дно і стінки 1 ст. л. цукру. Міксером збийте яйця і 1/3 склянки цукру до легкої і пухкої маси (близько 3-4 хв). 

Додайте борошно, вершки, ванільний екстракт, лимонну цедру, сіль і грушевий бренді. Відкладіть тісто на 10 хвилин. Тим часом очистіть від шкірки і серцевини груші, розріжте їх на 4 частини і тонко наріжте. Розкладіть скибочки в один шар у формі для випікання. Вилийте тісто на груші і випікайте до золотистої скоринки 35 - 40 хвилин. Подавайте, посипавши цукровою пудрою.

Смузі "Імунний заряд"

Інгредієнти:

Яблуко – 1 шт. (Пор.)

Морква – 1 шт. (Пор.)

Ківі – 1 шт. (Пор.)

Насіння Чіа – 1/2 ст. л.

Вода – 100 мл

Як готувати:

1. Продукти промийте і наріжте.

2. Покладіть їх в блендер, залийте водою і зробіть смузі.

3. Залиште напій на деякий час, щоб насіння Чіа набрякли (або їх можна заздалегідь замочити у воді).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme