Новий рік: 3 вишукані страви від шеф-кухаря

Наближаються новорічні свята, і ви при бажанні зможете приготувати для себе і своїх гостей незвичайні і дуже смачні ресторанні страви

Новий рік: 3 вишукані страви від шеф-кух…

Шеф-кухар шотландського будинку-ресторану WHISKY CORNER Олексій Повторейко провів майстер-клас, на якому продемонстрував три оригінальні страви до Нового року, повідомляє  depo.ua.

Тартар з лосося з хлібними чіпсами

Інгредієнти:

- свіжий лосось - 100 г
- кримська цибуля - 10 г
- каперси - 1 ст. ложка
- кріп - кілька гілочок
- хлібні чіпси
- оливкова олія Extra Virgin - 0,5 ст. ложки
- бальзамічний глясе - за смаком
- соус «Табаско» - 2-3 краплі
- соус «Ворчестер» - за смаком
- соєвий соус «Кіккоман» - 5 г
- винний оцет - кілька крапель
- ікра летючої риби - 5 г
- мелений чорний перець, сіль - за смаком
- мікс-салат (суміш різних салатів) - для прикраси
- лимон - для прикраси

Приготування:

1. Нарізаємо лосось дрібними кубиками. Дрібно нарізаємо цибулю, каперси і кріп, додаємо до риби. Заправляємо оливковою олією і соусами: бальзамічним глясе, соусом «Табаско», соусом «Ворчестер», соєвим соусом «Кіккоман» і винним оцтом. Додаємо ікру летючої риби. Заправляємо свіжо меленим чорним перцем і сіллю за смаком. Все ретельно перемішуємо.

2. Готуємо хлібні чіпси. Дуже тонко нарізаємо хліб (білий або чорний - за бажанням) і підсушують його в теплій духовці.

3. На дно тарілки викладаємо спочатку мікс-салат, а потім хаотично - тартар в хлібних чіпсах. Прикрашаємо шматочками лимона і поливаємо оливковою олією.

 

Салат «Цезар»

Інгредієнти:

- куряче філе - 150 г
- бекон - 100 г
- крутони -15 г
- салат Ромен або Айсберг - 40 г
- чіпси з пармезану - кілька штук
- помідори черрі - 40 г
- тертий пармезан - 2 ст. ложки
- соус «Цезар» - за смаком
- часник - 1 зубчик
- чебрець - 1 гілочка
- вершкове масло - 1 ст. ложка
- рослинна олія

Приготування:

1. На рослинній олії обсмажуємо до золотистого кольору зубчик часнику, розрізаний навпіл, і чебрець - це додасть нашому маслу аромат. Відправляємо на сковороду бекон, вершкове масло і куряче філе, порізане на пластини товщиною приблизно 1 см. Смажимо до готовності.

2. Готуємо соус «Цезар». До домашнього майонезу додаємо тертий пармезан, анчоуси, видавлений через чеснокодавку часник (на 100 г майонезу - 2-3 анчоуса, 0,5 зубчики часнику, 1 ст. ложка пармезану). Перетираємо всі інгредієнти блендером.

3. Готуємо чіпси з пармезану. Тертий пармезан викласти на деко в формочки і підсушити в духовці. Пармезан розплавиться і затвердіє. Чіпси остудити.

4. Готуємо крутони. Білий хліб нарізати скибочками, обрізати окраєць, нарізати кубиками й обсмажити на пряному маслі. Пряне масло - це суміш будь-якої рослинної олії з оливковою олією (у співвідношенні 1: 1) з додаванням часнику, чебрецю, солі і перцю. У великій кількості такого масла обсмажити крутони, постійно помішуючи. Посолити і поперчити. Крутони повинні стати сухими і придбати золотистий колір.

5. На тарілку викладаємо листя салату. Поливаємо соусом «Цезар».

6. Додаємо помідори черрі, крутони, скибочки підсмаженої курки і бекону. Поливаємо зверху другою порцією соусу «Цезар». Присипаємо тертим пармезаном і прикрашаємо чіпсами з пармезану.

 

Філе зі свинини в соусі «горгонзола»

Інгредієнти:

- філе свинини - 150 г
- топлене вершкове масло - 2 ст. ложки
- біле сухе вино - 20 г
- вершки - 40 г
- сир горгонзола - 30 г
- картопляне пюре - 100 г
- буряковий фреш - 30 г
- картопляні чіпси - для прикраси
- бальзамічний глясе, мікрогрін (пророщені злаки) - для прикраси
- мелений чорний перець, морська сіль - за смаком

Приготування:

1. Свіже свиняче філе промити, вмочити паперовими серветками. Нарізаємо з нього медальйони товщиною приблизно 1,5 см і обсмажуємо на топленому вершковому маслі до готовності. Наприкінці заправляємо свіжо меленим чорним перцем і морською сіллю. Потім додаємо біле сухе вино, яловичий бульйон, вершки і сир горгонзола. Як тільки сир розтане - м'ясо і соус будуть готові.

2. Готуємо картопляне пюре з буряковим фрешем. У звичайний картопляне пюре з вершками вводимо буряковий фреш. Довести до кипіння і ретельно вимішати.

3. Викладаємо м'ясо, поливаємо соусом. З картоплі з буряковим фрешем робимо кнелі і викладаємо їх поруч з м'ясом. Прикрашаємо картопляними чіпсами, бальзамічним глясе і мікрогріном.

 

Раніше depo.ua розповів і показав, як приготувати 2 незвичайних десерту до Нового року.

Фото, відео: Оля Каменева/depo.ua

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme