Новий рік: 3 вишукані страви від шеф-кухаря
Наближаються новорічні свята, і ви при бажанні зможете приготувати для себе і своїх гостей незвичайні і дуже смачні ресторанні страви
- Головна
-
30 грудня 2014 09:28
Шеф-кухар шотландського будинку-ресторану WHISKY CORNER Олексій Повторейко провів майстер-клас, на якому продемонстрував три оригінальні страви до Нового року, повідомляє depo.ua.
Тартар з лосося з хлібними чіпсами
Інгредієнти:
- свіжий лосось - 100 г
- кримська цибуля - 10 г
- каперси - 1 ст. ложка
- кріп - кілька гілочок
- хлібні чіпси
- оливкова олія Extra Virgin - 0,5 ст. ложки
- бальзамічний глясе - за смаком
- соус «Табаско» - 2-3 краплі
- соус «Ворчестер» - за смаком
- соєвий соус «Кіккоман» - 5 г
- винний оцет - кілька крапель
- ікра летючої риби - 5 г
- мелений чорний перець, сіль - за смаком
- мікс-салат (суміш різних салатів) - для прикраси
- лимон - для прикраси
Приготування:
1. Нарізаємо лосось дрібними кубиками. Дрібно нарізаємо цибулю, каперси і кріп, додаємо до риби. Заправляємо оливковою олією і соусами: бальзамічним глясе, соусом «Табаско», соусом «Ворчестер», соєвим соусом «Кіккоман» і винним оцтом. Додаємо ікру летючої риби. Заправляємо свіжо меленим чорним перцем і сіллю за смаком. Все ретельно перемішуємо.
2. Готуємо хлібні чіпси. Дуже тонко нарізаємо хліб (білий або чорний - за бажанням) і підсушують його в теплій духовці.
3. На дно тарілки викладаємо спочатку мікс-салат, а потім хаотично - тартар в хлібних чіпсах. Прикрашаємо шматочками лимона і поливаємо оливковою олією.
Салат «Цезар»
Інгредієнти:
- куряче філе - 150 г
- бекон - 100 г
- крутони -15 г
- салат Ромен або Айсберг - 40 г
- чіпси з пармезану - кілька штук
- помідори черрі - 40 г
- тертий пармезан - 2 ст. ложки
- соус «Цезар» - за смаком
- часник - 1 зубчик
- чебрець - 1 гілочка
- вершкове масло - 1 ст. ложка
- рослинна олія
Приготування:
1. На рослинній олії обсмажуємо до золотистого кольору зубчик часнику, розрізаний навпіл, і чебрець - це додасть нашому маслу аромат. Відправляємо на сковороду бекон, вершкове масло і куряче філе, порізане на пластини товщиною приблизно 1 см. Смажимо до готовності.
2. Готуємо соус «Цезар». До домашнього майонезу додаємо тертий пармезан, анчоуси, видавлений через чеснокодавку часник (на 100 г майонезу - 2-3 анчоуса, 0,5 зубчики часнику, 1 ст. ложка пармезану). Перетираємо всі інгредієнти блендером.
3. Готуємо чіпси з пармезану. Тертий пармезан викласти на деко в формочки і підсушити в духовці. Пармезан розплавиться і затвердіє. Чіпси остудити.
4. Готуємо крутони. Білий хліб нарізати скибочками, обрізати окраєць, нарізати кубиками й обсмажити на пряному маслі. Пряне масло - це суміш будь-якої рослинної олії з оливковою олією (у співвідношенні 1: 1) з додаванням часнику, чебрецю, солі і перцю. У великій кількості такого масла обсмажити крутони, постійно помішуючи. Посолити і поперчити. Крутони повинні стати сухими і придбати золотистий колір.
5. На тарілку викладаємо листя салату. Поливаємо соусом «Цезар».
6. Додаємо помідори черрі, крутони, скибочки підсмаженої курки і бекону. Поливаємо зверху другою порцією соусу «Цезар». Присипаємо тертим пармезаном і прикрашаємо чіпсами з пармезану.
Філе зі свинини в соусі «горгонзола»
Інгредієнти:
- філе свинини - 150 г
- топлене вершкове масло - 2 ст. ложки
- біле сухе вино - 20 г
- вершки - 40 г
- сир горгонзола - 30 г
- картопляне пюре - 100 г
- буряковий фреш - 30 г
- картопляні чіпси - для прикраси
- бальзамічний глясе, мікрогрін (пророщені злаки) - для прикраси
- мелений чорний перець, морська сіль - за смаком
Приготування:
1. Свіже свиняче філе промити, вмочити паперовими серветками. Нарізаємо з нього медальйони товщиною приблизно 1,5 см і обсмажуємо на топленому вершковому маслі до готовності. Наприкінці заправляємо свіжо меленим чорним перцем і морською сіллю. Потім додаємо біле сухе вино, яловичий бульйон, вершки і сир горгонзола. Як тільки сир розтане - м'ясо і соус будуть готові.
2. Готуємо картопляне пюре з буряковим фрешем. У звичайний картопляне пюре з вершками вводимо буряковий фреш. Довести до кипіння і ретельно вимішати.
3. Викладаємо м'ясо, поливаємо соусом. З картоплі з буряковим фрешем робимо кнелі і викладаємо їх поруч з м'ясом. Прикрашаємо картопляними чіпсами, бальзамічним глясе і мікрогріном.
Раніше depo.ua розповів і показав, як приготувати 2 незвичайних десерту до Нового року.
Фото, відео: Оля Каменева/depo.ua
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 09:28 Майже сотню атак відбили ЗСУ на фронті 4 травня
- 08:32У ніч на 5 травня рашисти атакували Україну 24 дронами: Що відомо
- 23:50Донька Брюса Вілліса розповіла про стан невиліковно хворого батька
- 22:53ДТП у Варшаві: прокуратура повідомляє про загибель українців
- 20:08 В напрямку Авдіївки ЗСУ відбили майже два десятки штурмів
- 17:50"Українська команда" закликає віддячити захисникам, долучившись до Великоднього збору на дрони-літаки
- 17:03В Росії Порошенка оголосили в розшук
- 16:51 В Храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь
- 15:34 На території України дотепер є понад 8 тисяч "московських" церков
- 14:45 Офіційно: Українцям за кордоном починають видавати паспорти
- 14:24У Хмельницькому змінили тривалість комендантської години
- 13:39У Криму призупинила роботу Керченська поромна переправа
- 13:12Кличко: Київ став містом-побратимом із іще одним європейським містом — Загребом
- 12:58У Запоріжжі посадовці стягували з фермерів "побори" за реєстрацію с/г техніки
- 12:47Внаслідок ворожої атаки на Дніпропетровщину двоє людей отримали поранення
- 12:23В Україні ліквідували одного з найвідоміших військових злочинців рф
- 11:43Сильної, демократичної та безпечної Європи без України бути не може, - Віталій Кличко на саміті мерів ФОТО
- 11:18На Закарпатті затримали пенсіонера з двома "водолазами" ФОТО
- 10:40Стрілянина у Дніпрі: двоє людей поранені