Новий рік 2019: Як приготувати майонез вдома

Жодне велике свято, а особливо Новий рік та Різдво, не можуть відбутися без салатів, до яких так звикли українці

Новий рік 2019: Як приготувати майонез в…

Проте головний інгредієнт - майонез - викликає чимало питань у дієтологів та лікарів, тому найкращий варіант - приготувати цей соус самостійно, передає Depo.ua.

Інгредієнти для приготування майонезу в домашніх умовах
(Вихід готового майонезу – близько 200г)

Пів чайної ложки гірчиці
Одне яйце
Щіпка цукру
Щіпка солі
Одна столова ложка лимонного соку або столового оцету (9%)
Склянка рафінованої рослинної олії близько 90-180 мл

Рецепт приготування майонезу в домашніх умовах

Майонез найкраще робити занурювальним блендером чи міксером.

У глибоку миску або у високу чашку кладемо одне ціле яйце, гірчицю, цукор і сіль.

Збиваємо всі інгредієнти до тих пір, доки маса не буде однорідною. Після цього, не вимикаємо міксер чи блендер і починаємо вливати соняшникову олію дуже тоненькою цівкою.

Продовжуємо вливати рослинне масло, поки не досягнемо потрібної консистенції. До речі, чим більше масла, тим густішим вийде майонез. Якщо майонез буде дуже густим, то додаємо в нього ложку – дві кип'яченої води або молока. Коли мій майонез виходить дуже густим, я додаю в нього розсіл. Дуже смачний присмак виходить.

Потім додаємо сік лимона або оцет та знову раз збиваємо. Все готово!

А ще можна додавати до майонезу різні прянощі, Це зробить його особливим. Використовуйте дрібно посічений часник, дрібно нарізану зелень, сир тертий, оливки або навіть дрібно натерту лимонну цедру.

Зберігати домашній майонез потрібно в холодильнику, в герметично закритій ємності. Він буде зберігатися близько семи днів.

За матеріалами сайту smachni-recepti.pp.ua

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme