Фуд-експерт Олексій Душка - про те, як худнути на піці і зацікавити кулінарією чоловіків

Ведучий "Їмо за 100" на "1+1" Олексій Душка, слідом за Джиммі Олівером та Аленом Дюкассом спростовує міф про недоречність чоловіка біля плити та на відміну від відомих рестораторів, вишукує бюджетні рецепти саме для домашньої кухні

Фуд-експерт Олексій Душка - про те, як х…

Про те, як і за 100 гривень приготувати кулінарний шедевр, який, до того ж, не зашкодить ані здоров`ю, ані талії, Олексій Душка розповів під час прямого ефіру Depo.ua в проекті DePoговорити. 

З цього інтерв`ю ви дізнаєтеся:

2.18 – Як Олексій Душка потерпає від претензій чоловіків, яких дружини за його прикладом примушують виходити на кухню і вдягати фартух.

3.42. – Як, працюючи фуд-експертом і розповідаючи правду про харчі, йому прийшла ідея навчити людей готувати бюджетно, смачно, здорово і за 5-7 хвилин.

4.58 – Про навчання відповідальному ставленню до кулінарії і створенню ресторанної страви типу тірамісу з простого набору продуктів у кулінарній академії Євгена Чернухи.

8.43 – Яким неймовірним шашликом з м`яса середньої цінової категорії здивував Душка своїх гостей на день свого народження.

10.38 – Про те, що Юра Ткач вміє користуватися ножем, кум Артем Позняк взагалі вміє готувати, а Богдан Юсипчук може вразити чилійським омлетом.

12.40 – Руйнація стереотипу про обов`язково товстого кухаря.

19.27 – Вся правда про норвезького лосося, його дикість та радиоактивність, а також про міру у харчуванні.

23.43 – Про свою відповідальність за м`ясо, вівсянку аль-денте та небезпечність стресу для схуднення.

27.20 – Олексій Душка про улюблений яєчний білок та ненависний жовток донечки Даші.

 35.02 – Як день мексиканської кухні вдома допоможе примусити дитину полюбити овочі в тако.

39.34 – Лайфхак з приготування соковитої курячої грудки.

 

Пару рецептів бюджетних страв "пальчики оближеш"

 

"Салат з легенів. Беруться легені, варяться довго, обов`язково обсмажуються. При обсмаженні трохи додайте цукру, щоб відбулася карамелізація, щоб створилася скоринка, яка дає смак. Тільки не перетримайте на вогні, бо отримаєте вугілля. І потім - мій улюблений часниково-кефірний соус. Але це суто моя улюблена страва. О, і зробіть курячі серця! Обов`язково з морквичкою та з додаванням цукру при обсмажені. Детальний рецепт – в "Їмо за 100" на "ютубі"

 Про схуднення на піці з власного досвіду

"Більш за все мене розчарувало те, що на ніч не можна їсти багато. І це правда. Я досліджував це питання з професійними спортсменами і дієтологами. До речі, спортсмени часом краще знаються на їжі ніж дієтологи, тому що для них професійні дієтологи складають професійні дієти. Це спорт високих досягнень і це дуже важливо. Насправді все просто: для схуднення потрібно витрачати енергії більше, ніж з`їдати. Схуднути можна на піцці. І на макаронах з твердих сортів, адже на їх перетравлення йде більше енергії ніж на звичайні. Суть в тому, скільки їсти. Якщо ти хочеш їсти тільки смачненьке, тільки тірамісу на сметанці, то доведеться в день з`їдати 5 таких маленьких порцій.

Після того, як спортсмени мені розробили харчування, я схуд на 20 кг за 4 місяці. Я себе комфортно почував. Але в перші два тижні за солодке був готовий вбити людину. Я солодкоїжка. Не палю, спиртних напоїв практично не вживаю, тому моя слабкість – це солодке, та ще й з борошна. Але треба дати організму звикнути, а потім вже застосовувати Cheat meal, коли можна свідомо та зрідка порушувати режим.  Але звичайно, якщо ти з`їси чашку жиру чи кілограм овочів, твоє тіло так і буде виглядати. Можна навіть не ходити в зал, можна просто гуляти по 10 км на день, щоб запускати всі процеси в організмі. Але трохи десь буде попка звисати, біцепсів не буде вистачати. Я люблю активні види спорту, тому я спокійно бігав у футбол, ходив в спортзал у легкому режимі і, в основному, ходив. Мінус20 кг! І був на спортсмена схожий, якісь такі штучки з`явилися на животі у формі кубиків. Може якась хвороба..."

 

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme