Лаймовий пиріг від Ектора Хіменеса-Браво

У літню спеку приємно посидіти в затінку, насолоджуючись склянкою прохолодного лимонаду. Чудовим доповненням до нього стане легкий лаймовий пиріг

Лаймовий пиріг від Ектора Хіменеса-Браво…

Відомий шеф​​-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився своїм оригінальним рецептом цього десерту на своїй сторінці в Facebook, пише ДеПо.

Інгредієнти

На тісто: 1,5 склянки перемеленого молочного печива, 0,5 склянки цукру, 100 г м'якого вершкового масла.

На начинку
: 3 великих яйця, 2/3 склянки цукру, 0,5 склянки лаймового фрешу, 200 г вершкового масла кімнатної температури.

Для лаймового меренге: 1 склянка цукру, 3 ст. л. води, 3 великих білка, 0,5 ч. л. лаймової цедри, 1 лайм.

Приготування

1. Корж. Нагрійте духовку до 175 °С. У середній ємності змішайте перемелене печиво й цукор. Вилийте масло і перемішайте до консистенції мокрого піску. Помістіть суміш у форму для пирога 23 см (попередньо змастивши вершковим маслом). Гарно утрамбуйте, випікайте до золотисто-коричневого кольору 6-8 хвилин. Вийміть і остудіть.

2. Крем. В середньому сотейнику на середньому вогні змішайте разом яйця, цукор і сік лайма. Постійно помішуйте суміш, поки вона не загусне, близько 5 хвилин. Вимкніть вогонь і вилийте у вогнестійку ємність. Накрийте плівкою. Коли крем повністю охолоне (десь через годину), приберіть плівку і блендером перемішайте, щоб крем був однорідним. Вливайте по 1 ст. л. розтопленого вершкового масла, добре перемішуючи. Накрийте плівкою і поставте в холодильник на 4 години або на ніч.

3. Меренге
. У малому сотейнику на повільному вогні змішайте цукор і воду, обережно перемішуючи, поки суміш не набуде вигляду мокрого піску. Готуйте без помішування, поки суміш не досягне температури 110 °С (перевірте за допомогою термометра), близько 15 хвилин. Суміш цукру і води стане сиропом золотисто-коричневого кольору.

4. Поки готується сироп, збийте білки: в ємності блендером з віночком на середній швидкості 3-4 хвилини. Поки ви збиваєте, потроху додавайте сироп, продовжуйте збивати 6-7 хвилин, додайте цедру і перемішайте.

5 Вийміть пиріг з холодильника, приберіть плівку. За допомогою гумової лопатки нанесіть меренге і зробіть лопаткою високі красиві піки.

6 Поставте пиріг в середину духовки, попередньо розігрівши її до максимуму. Випікайте 1-3 хвилини, поки піки не стануть золотисто-коричневого кольору. Вийміть, прикрасьте цедрою і подавайте.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme