Лате – найпопулярніший кавовий напій українців, – результати дослідження

В середньому українці випивають до 15 чашок кави на тиждень, з яких 6 — це кава "з собою"

Журналіст відділу новин
Лате – найпопулярніший кавовий напій укр…

Під час карантину українці стали більше пити кави поза домом. Про це свідчать дані дослідження "Споживання кави поза домом" від Кантар Україна, проведене на замовлення МакДональдз.

77% населення міст України віком 16-55 років п’ють каву. При цьому 68% з них купує її в закладах харчування поза домом – у кав’ярнях, кавових точках та кафе. В середньому українці споживають до 15 чашок кави на тиждень, з яких 6 — це кава "з собою". 

Смак та якість кави є визначальними факторами для обрання кави поза домом. Українцям більше смакує кава світлого ступеня обсмаження як, наприклад, бленд кави McCafe, представлений в МакДональдз: 100% арабіка, що на 80% складається із зерен, вирощених у Колумбії та на 20% — Бразилії.

Що смакує українцям?

Серед кави, що споживається поза домом, переважає "біла кава". Загальний відсоток кавових напоїв з молоком становить 55% від усіх куплених чашок, натомість чорна — 45%. Важливо, що у приготуванні "білої кави" значну роль відіграє жирність молока, яка надає солодкого присмаку пінки, яку так полюбляють українці.

Збалансований смак кавового напою залежить від 4-х факторів: зерно, правильний помел, температура та якість води. Окрім якісних кавових зерен, потрібно слідкувати за м’якістю води, помелом та рецептурою приготування того чи іншого напою.

Серед найпоширеніших причин споживання кави українці назвали: бажання задовольнити потребу; підбадьоритися та зарядитися енергією; розслабитися та відпочити; побалувати себе і насолодитися моментом.

Лате – найпопулярніший кавовий напій українців, – результати дослідження

Цікаві факти про споживання кави:

  • Перша кава "з собою" в Україні з’явилася у МакДональдз.

  • Щороку тільки у ресторанах мережі McDonald’s Україна споживається 420 тон кави.

  • За якістю кави у МакДональдз слідкують більше 1000 співробітників: експерт з якості, відділ гарантії якості, менеджери ресторану та сервісна компанія.

  • В МакДональдз каву готують у швейцарських кавомашинах, налаштованих за єдиним стандартами, та з дотриманням усіх вимог приготування кави. Окрім якісних кавових зерен, в мережі уважно слідкують за м’якістю води, помелом та рецептурою приготування того чи іншого напою.

  • Для збереження свіжості MCafe, кавові зерна зберігаються у кавомашині не більше 4-х годин.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme