Курка з квасолею по-мексиканськи

Це дуже простий спосіб приготування корисного блюда з курки з квасолею в духовці

Курка з квасолею по-мексиканськи…

Інгредієнти: 2 середніх курячих грудки (відварені), 1 банка (400 г) консервованої червоної квасолі в соусі чилі, 1 кг свіжих помідорів, 100 г сиру, 2-4 зубчики часнику, дрібно нарізаного, відварений рис або тортилья (мексиканська кукурудзяна перепічка), 0,5 лайму або лимона.

Спеції і приправи: зіра в порошку, мелений червоний перець чилі, свіжий зелений чилі, сіль, цукор, свіжа кінза.

Приготування:

1. На дно блюда для духовки (22-25 см), в якому запікатимете курку з квасолею, викладіть відварений рис на висоту 1-1,5 см.

2. На рис рівномірно викладіть квасолю з банки разом з соусом чилі. Згори посипте квасолю нарізаним часником, кумином і меленим чилі.

3. Варену курку наріжте кубиками стороною 1,5 см і рівномірно розподіліть поверх квасолі. Знову посипте спеціями.

4. Тепер готуємо томатний соус (мексиканську сальсу). Помідори дрібно наріжте і змішайте із залишками нарізаного часнику, соком лайму, нарізаним зеленим чилі (краще використати халапеньо або анахайм). Додайте щіпку солі, чайну ложку цукру, зіру і половину подрібненої кінзи. Змішайте і розподіліть томатний соус поверх відвареної курки.

5. Поставте курку з квасолею в духовку на 180 градусів приблизно на 20 хвилин.

6. Натріть сир і посипте блюдо згори. Потім поверніть його в духовку, поки сир не розплавиться на поверхні.

7. Подавати блюдо до столу, заздалегідь посипавши кінзою і кільцями перцю, якщо любите дуже гостру їжу.

gotovim-doma.ru

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme