Крем-брюле з гарбуза з сирним морозивом: майстер-клас від шеф-кухаря

Один з провідних шеф-кухарів України, засновник і автор концептуального напрямку сучасної української кухні «Ukrainian fashion food» Віктор Тимчишин провів майстер-клас, на якому розкрив секрети приготування вишуканого і надзвичайно смачного осіннього десерту

Крем-брюле з гарбуза з сирним морозивом:…

Інгредієнти для крем-брюле:

- Гарбузове пюре (з відварного або запеченого гарбуза) - 140 г
- Вершки - 120 г
- Молоко - 80 г
- Яєчні жовтки - 6 шт.
- Цукор - 40 г

Приготування крем-брюле:

1. Всі інгредієнти змішати в блендері.
2. Креманки присипати кокосовою стружкою. На деко налити трохи води. Розлити по креманкам суміш для крем-брюле і відправити в духовку, розігріту до температури 100 градусів приблизно на 45-50 хвилин.

Цим часом готуємо морозиво.

Інгредієнти для морозива:

- Сир з блакитною пліснявою (горгонзола) - 30 г
- Сир з білою цвіллю (камамбер) - 30 г
- Молоко - 100 г
- Вершки - 400 г
- Яєчні жовтки - 3 шт.
- Цукор - 60 г

Приготування морозива:

1. Сир з молоком збити віночком або вилкою. Суміш, постійно помішуючи, нагрівати на водяній бані до кремоподібного стану. Пізніше додати яєчні жовтки, продовжуючи постійно помішувати. Уважно стежити за тим, щоб жовтки не згорнулися. Прогрівати приблизно 5-7 хвилин до тих пір, поки маса не стане гладкою і однорідною.

2. Сирно-яєчну суміш відправити у морозилку на кілька годин. Періодично виймати і перемішувати. Коли суміш заморозиться, почати частинами вводити вершки, активно перемішуючи. Знову відправити морозиво в морозильну камеру.

Коли морозиво застигне, можна почати формувати готову страву. Дістати креманки з готовим крем-брюле з духовки. Присипати зверху цукром, і за допомогою пальника або гриля обпекти його до карамелізації цукру - зверху вийде золотава скоринка. На крем-брюле викласти кульку морозива і подавати.

Раніше ДеПо розповів і показав, як приготувати три страви з гарбуза від шеф-кухаря.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme