Користь манго: Калорійність та вплив на вагу

Манго – смачний екзотичний фрукт, який користується чималою популярністю в українців 

Тіма Печерська
Журналіст відділу «Життя» і відділу «Новини»
Користь манго: Калорійність та вплив на…
Фото: Pixabay

Depo.ua розкаже про склад на корисні властивості цього фрукту. 

Манго: калорійність, користь та шкода

манго порізаний

Манго багатий на вітаміни та мінерали. У 100 грамах манго – 60 калорій, з них жирів і білків менше одного грама, а ось вуглеводів – 15 грамів. Саме тому слід обережно їсти цей фрукт тим, у кого є проблема із цукром та зайвою вагою.

Щодо користі, то манго багатий на цинк, бета-каротин, органічні кислоти, калій, кальцій, магній. У плодах манго містяться вітаміни груп А та В. Також у манго міститься чимало клітковини, яка позитивно впливає на роботу ШКТ та процеси травлення. Антиоксиданти захищають організм від старіння, перешкоджають розвитку раку та утворенню пухлин. 

Крім цього, вітаміни, які є у манго, підвищують імунітет та покращують роботу серця.

Вітамін С добре впливає на стан шкіри, а вітаміни групи А – на функцію зору.

Щодо шкоди та протипоказань, то не слід вживати манго тим, у кого є розлади травлення, особливо при діареї. Гострі стани та запалення органів травної системи – гастрит, панкреатит – також є протипоказанням до вживання плодів манго. Відмовитися від фрукту варто при підвищеному рівні цукру у крові та діабеті. З обережністю куштувати манго варто при схильності до алергії, його не варто поєднувати з алкоголем.

Скільки можна з'їсти манго за раз

манго стиглий

Головне питання, яке хвилює поціновувачів манго, скільки можна з'їсти цього смаколика. У манго міститься чимало цукру та клітковини, тому забагато його вживати не варто, а оптимальна порція не день – 300 грамів м'якоті. Краще їсти його у першій половині дня, не вживати на ніч, та натщесерце. 

Шкірка манго: що можна з нею робити

Шкірка манго має дуже високу щільність та неїстівну структуру, у їжу її не вживають, але вона придатна для косметичних процедур. Протримавши шкірку у морозильці принаймні добу, нею можна протирати шкіру обличчя. Шкірка містить чимало вітамінів С та антиоксидантів. Втім, при контакті зі шкірою вона може викликати алергію. 

Сушений манго: чи можна їсти при схудненні

сушений манго

Може здатися, що сушений манго без додавання цукру – ідеальна альтернатива традиційним солодощам для тих, хто хоче схуднути. Проте це оманливо, адже у 100 грамів сушеного манго – 320 ккал, з яких 76 грамів – це вуглеводи, білки – майже 3 грами, а жирів менш як 2. Тож сушений манго – суцільний цукор, хоча в ньому і залишаються корисні вітаміни і мінерали. Себто, це прийнятний десерт для здорових людей не на дієті. А от тим, хто худне, краще мінімізувати його вживання. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme