Рекордсмен із вмісту калію: Чим корисний абрикос

Абрикос смачний, низькокалорійний і позитивно впливає на багато систем організму

Тіма Печерська
Журналіст відділу «Життя» і відділу «Новини»
Рекордсмен із вмісту калію: Чим корисний…
Фото: Pixabay

Depo.ua розкаже про склад і корисні властивості абрикосів. Також дізнавайтеся про користь бананів

Калорійність, користь та шкода абрикосів

абрикос

У 100 грамах абрикосу 48 ккал, 9 грамів вуглеводів і менше одного граму жирів та білків. 

Користь абрикосів

Абрикоси містять винну, яблучну і лимонну кислоти. Завдяки цим речовинам виводяться шкідливі речовини. Клітковина сприяє збалансованій роботі ШКТ. Також вітаміни, що містяться у фруктах, зокрема, бета-каротин, вітаміни А, В3, В2, В5, В6, В9, С, Е, Н і РР, холін, а також мінеральні речовини: калій, натрій, залізо, магній, йод, фосфор, покращують зір, мають антиоксидантну функцію та запобігають появі новоутворень. До речі, саме абрикос є рекордсменом із вмісту калію, завдяки чому нормалізує роботу серцевого м'яза та нервової системи. 

Абрикоси розв'язують проблему закрепів: як у свіжому, так і в сушеному вигляді. Крім цього, абрикоси підвищують імунітет, прискорюють метаболізм, підвищують рівень гемоглобіну та сприяють нормалізації рівню цукру у крові. 

Користь абрикоса для жінок

Абрикоси покращують стан шкіри і допомагають подовжити молодість. З цього фрукта можна робити живильні маски, а з кісточок – скраб. 

Користь зелених абрикосів

Зелені абрикоси за вмістом корисних речовин майже не відрізняються від стиглих, але можуть викликати діарею. Здоровим людям не слід ласувати зеленими фруктами, а ось тим, хто потерпає від закрепу, можна спробувати вирішити проблему завдяки їм. 

Шкода та протипоказання абрикосів

Серед протипоказань – слабкий шлунок, гострі запальні стани органів ШКТ.  Обережно абрикос слід вживати при діабеті. 

абрикоси

Заморожені абрикоси

У заморожених плодах абрикосу міститься та ж сама кількість вітамінів та мінералів, що й у свіжих, тому їх є сенс запасати на зиму. 

Як правильно їсти абрикоси: методи і способи приготування

абрикоси в тісті

Абрикоси їдять як у свіжому, так і в сушеному вигляді, п'ють сік з цих плодів. З них готують джеми, конфітюри, варення, пастилу, алкогольні та безалкогольні напої. Фрукти широко використовують при приготуванні десертів та борошняних виробів. 

Ядра абрикосів за правильної обробки є дієвим засобом від кашлю різних етимологій. Втім, вони містять невеликий відсоток отрут, тому до їх вживання медики ставляться по-різному. 

З абрикосів готують маски, скраби та креми для використання в косметичній галузі.

Фото: Pixabay

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme