Клітковина продовжує життя

Достатнє вживання в їжу грубих волокон зменшує ризик серцево-судинних захворювань, діабету та онкології

Клітковина продовжує життя…

Група вчених з КНР з'ясувала, що позбутися від ряду захворювань і прожити довше життя людині допомагає вживання їжі, що містить грубі волокна.

Вчені спостерігали за харчовою поведінкою групи піддослідних, у складі якої було близько мільйона чоловік. За підсумками експерименту дослідники прийшли до висновку, що харчові волокна зменшують ризик хвороб серця, діабету та онкологічних захворювань.

Фахівці відзначають, що всім людям для отримання достатньої кількості клітковини необхідно протягом дня вживати в їжу 5 порцій фруктів і овочів.

Експерти радять ввести в свій раціон вівсяні пластівці, бобові культури, сухофрукти та цільне насіння. На думку вчених, за умови вживання цих продуктів не менше 25 г на день для жінок і 38 г для чоловіків ризик передчасної смерті знижується на 10%, повідомляє depo.ua з посиланням на aif.ru.

Раніше depo.ua розповів про 5 головних помилок під час сніданку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme