Китайські вчені зробили алкоголь корисним

Китайські вчені запевняють, що зробили алкоголь корисним для здоров'я

Наукові співробітники з Китайської академії наук за допомогою генетичних експериментів на мишах зуміли перетворити спиртне в глікоген, а не в жир, який осідає в печінці, передає depo.ua з посиланням на "Інформінг".

Фахівці кажуть, що вживання алкоголю може призвести до накопичення жиру в печінці, що, у свою чергу, загрожує онкологічними та іншими серйозними захворюваннями.

При цьому порівняно з жиром, глікоген "чистіший", оскільки він зберігає енергію не тільки в печінці, але і в м'язах.

Не виключено, що ген, який був використаний в дослідах, зможе вилікувати цілий ряд серйозних хвороб, пов'язані з алкоголем, починаючи від ураження печінки і закінчуючи діабетом.

Раніше було доведено, що алкоголь в помірних кількостях здатний допомогти людині розслабитися, полегшити соціальну взаємодію і навіть запобігти захворюванню серця.

Нагадаємо, вчені виявили, що живання в невеликих кількостях червоного вина допомагає схуднути.

Більше новин життя читайте у рубриці Життя.depo.ua

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme