Хіт соцмереж: Як зробити тамагоякі або анімешний японський омлет

Цей вид омлету є одним із найпопулярніших серед користувачів TikTok та інших соцмереж 

Журналіст відділу «Життя»
Хіт соцмереж: Як зробити тамагоякі або а…
Фото: Flickr

Depo.ua розкаже, як приготувати цю японську традиційну страву. 

Що таке тамагоякі 

З японської тамаго-які перекладається як смажене яйце ("тамаго" позначає яйце, а "які" – смажений). Такий омлет японці їдять не тільки на сніданок, а протягом усього дня. Він має вигляд рулетиків, які смажать на спеціальній млинцевій сковорідці. 

Головна відмінність від традиційного французького омлету – це смак. Він завжди солодкий та трохи пряний. Японці додають до яєць соєвий соус, цукор, рисовий оцет, саке. 

Готують його таким чином: випікають на пательні тонкі млинці, які згортають, а згодом нарізають. Якщо тамагоякі куштують як самостійну страву, тоді нарізають такий рулетик великими шматками, якщо додають до ролів та інших страв – подрібнюють соломкою. Також часто можна зустріти японський омлет із різноманітними начинками. 

Такий омлет є доволі молодою стравою японської кухні. Наприкінці 19-го століття в Японії почали готувати все більше страв з яєць. Тоді ж до них почали додавати рисовий оцет та цукор, що надавало ніжної та м'якої структури такому омлетові. 

Важко уявити бенто (традиційний японський ланч у коробці) без тамагоякі. Навіть існує приказка, шо японські діти найбільше люблять Тайхо (японського найбільшого борця), Кедзін (японську бейсбольну команду) і тамагоякі. 

Чи популярний омлет анімешника у мережі

Чималу популярність цей омлет отримав і завдяки культурі аніме. Безліч героїв відомих аніме їдять саме омлет тамагоякі. Вже щ аніме страва перекочувала у ТікТок та Instagram.

Кількість рецептів та просто фото у мережі під хештегом "тамагоякі" просто шалена. 

 

 

Як приготувати японський омлет: рецепт тамагоякі 

Інгредієнти:

  • яйця – 5 штук
  • олія рослинна – 2 столові ложки
  • цукор – 1.5 столові ложки
  • рисовий оцет – 1 столова ложка
  • соєвий соус – 1 столова ложка
  • зелень для прикрашання

Приготування: 

1. Змішуємо усі складові, окрім зелені та олії.

2. На пательню наливаємо олію, виливаємо 1\5 яєчної суміші.

3. Млинець скручуємо до краю сковорідки, вливаємо на пусте місце на пательні ще одну частину яєчної суміші.

4. Через півхвилини згортаємо рулет знову і повторюємо процедуру з виливання нової порції суміші з яєць.

5. Коли усе підсмажили, беремо рулет і перекладаємо на килимок для скручування ролів. Обгортаємо його харчовою плівкою, викидаємо гарячий омлет на один край килимка, і загортаємо в цинковку, як при приготуванні ролів. Треба злегка притискати, аби вийшла гарна форма. 

6. Розгортаємо килимок, обережно викладаємо омлет на дошку чи гарний таріль.

7. Гострим ножем нарізаємо омлет. Прикрашаємо зеленню.

Омлет анімешника готовий. Смачного!

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme