Кекс у мікрохвильовці за 2 хвилини: 10 рецептів

Новий модний кулінарний тренд - кекси в чашках. Цей десерт - більше, ніж просто плитка шоколаду чи морозиво, але все ж таки досить легкий і швидкий у приготуванні в порівнянні зі звичайною випічкою

Кекс у мікрохвильовці за 2 хвилини: 10 р…

Озброюйтеся оригінальними рецептами кексів у чашці, щоб завжди бути готовим до раптових нападів нестримного бажання скуштувати чогось смачненького, повідомляє ДеПо з посиланням на surfingbird.ru.

Кавово-шоколадний кекс у чашці

Інгредієнти:

- 3 столові ложки борошна;
- 1 чайна ложка розчинної кави (порошок);
- 2 столові ложки какао-порошку;
- 2,5 або 3 столові ложки цукру;
- 1/4 чайної ложки розпушувача для тіста;
- 2 столові ложки молока;
- 1 яйце;
- 2 столові ложки рослинної олії;
- 1/2 чайної ложки ваніліну.

Приготування:

У мисці змішуємо муку, мелену каву, какао-порошок, цукор і розпушувач. Усе добре перемішуємо.
Додаємо молоко, яйце, масло і ванілін. Усе перемішуємо виделкою до утворення однорідної маси.
Виливаємо суміш у змащену маслом чашку і ставимо в мікрохвильову піч на високий режим приблизно на 1,5 хвилини, доки кекс не буде готовий. Головне - не перетримати.
Подаємо до столу з кулькою ванільного морозива або просто, присипавши цукровою пудрою.

Полунично-ванільний кекс із вершковою глазур'ю

 

Інгредієнти:

- 1 столова ложка вершкового масла, розм'якшеного;
- 1 велике яйце;
- 1/2 чайної ложки ваніліну;
- 2 столові ложки цукрового піску;
- 1/4 склянки борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача для тіста;
- 1/2 чайної ложки кориці;
- 2-3 столові ложки полуниці, нарізаної кубиками (можна використовувати заморожену).

Приготування:

У середній мисці змішуємо всі інгредієнти (за винятком полуниці) і збиваємо вінчиком, доки тісто не стане гладким, без грудочок.
Обережно додаємо полуницю.
Змащуємо чашку маслом і виливаємо в неї готове тісто приблизно на 2/3 (щоб тісто, коли воно підніматиметься, не витекло). Краще навіть розподілити тісто по двох чашках так, щоб воно займало лише половину обсягу.
Ставимо чашку з тістом у мікрохвильовку і на високому режимі готуємо від 75 до 90 секунд або до готовності.
Коли кекс буде готовий, виймаємо його з мікрохвильової печі і даємо охолонути.

Тим часом робимо глазур:

- 1 столова ложка вершкового масла, розтопленого;
- 1/4 склянки цукрової пудри;
- 1/4 чайної ложки ваніліну;
- 1 столова ложка вершків або молока.

Змішуємо всі інгредієнти (крім вершків) у невеликій мисці і збиваємо до бажаної консистенції. Густоту крему можна зменшити, додавши вершки або молоко.
Поливаємо кекс у чашці зверху глазур'ю, щоб він просочився нею. Або акуратно виймаємо кекс із чашки (для цього потрібно пройтися ножем по боках кексу, відокремивши їх від стінок чашки), перевертаємо на тарілку і поливаємо зверху вершкової глазур'ю.

Шоколадний кекс із солоною карамеллю

Інгредієнти:

- 4 столові ложки борошна;
- 4 столові ложки цукру;
- 3 столові ложки несолодкого какао-порошку;
- 1/4 чайної ложки розпушувача для тіста;
- 1/4 чайної ложки солі;
- 1 яйце;
- 3 столові ложки молока;
- 1 столова ложка рослинної олії;
- 2 шт. солоних ірисок або 2 ст. ложки солоної карамелі.

Приготування:

У невелику миску додаємо борошно, цукор, какао, розпушувач, сіль, яйце, молоко і рослинне масло. Все змішуємо до утворення однорідної маси.
Виливаємо суміш у звичайну велику чашку. Додаємо солоні іриски або кілька ложок солоної карамелі, намагаючись "втопити" їх у тісті.
Мікрохвильову піч встановлюємо на високий режим і відправляємо в неї чашку з тістом на 90 секунд. За необхідності (якщо кекс не пропікся) можна потримати тісто в мікрохвильовці ще секунд 30.

Готуємо солону карамель:

Відправляємо на сковороду цукровий пісок і ставимо на маленький вогонь.
Додаємо тільки одну краплю лимонного соку і три краплі води.
За кілька хвилин цукор розплавиться. Не перемішуйте його.
Поки цукор плавиться, підігріваємо вершки.
Коли вони почнуть закипати, вимикаємо цукор і негайно вливаємо їх у нього, у сковороду.
Вимикаємо газ і одразу починаємо добре помішувати.
У результаті має вийти ніжний, кремовий соус. Додаємо до нього сіль (за смаком).
Перемішуємо, переливаємо в миску і відправляємо остуджуватися (можна в холодильник).

Банановий кекс із крем-брюле в чашці

 

Інгредієнти:

- 1 столова ложка вершкового масла, розтопленого;
- 1 яйце;
- 1 столова ложка молока;
- 1 стиглий банан (зробити пюре);
- 3 столові ложки борошна;
- 3 столові ложки цукру;
- ½ чайної ложки розпушувача для тіста;
- кулька морозива крем-брюле - для прикраси.

Приготування:

Кладемо масло в чашку і відправляємо в мікрохвильовку на 10 секунд, щоб воно розплавилося.
До розтопленого масла додаємо яйце і молоко. Злегка збиваємо все за допомогою виделки.
Додаємо бананове пюре в чашку і продовжуємо змішування за допомогою виделки. У результаті повинна вийти однорідна маса.
Нарешті додаємо всі сухі інгредієнти в чашку і знову гарненько збиваємо все виделкою.
Відправляємо чашку в мікрохвильову піч, виставлену на середній режим, на 1 хвилину.
Коли кекс пропечеться, подаємо його з кулькою морозива крем-брюле.

Морквяний кекс у мікрохвильовці (без яєць)

Інгредієнти:

- 6 столових ложок борошна;
- 2 столові ложки цукру;
- 1/4 чайної ложки розпушувача для тіста;
- 1/4 чайної ложки солі;
- 1/8 чайної ложки кориці;
- 1/8 чайної ложки мускатного горіха;
- 5 столових ложок охолодженого молока + 1/2 столової ложки лимонного соку (розмішати, дати настоятися хвилин 10);
- 2 столові ложки рослинної або оливкової олії;
- 1/4 чайної ложки ваніліну;
- 3 столові ложки дрібно натертої моркви;
- 1 столова ложка подрібнених горіхів;
- 1 столова ложка подрібнених родзинок.

Приготування:

Беремо невелику миску, кладемо в неї просіяне борошно, цукор, розпушувач, сіль, корицю. Все добре перемішуємо вінчиком або виделкою.
Потім в іншу миску додаємо молоко з лимонним соком, масло, ванілін, терту моркву. Все добре вимішуємо за допомогою ложки.
Після цього змішуємо обидві суміші - рідку і суху, і гарненько все збиваємо.
Нарешті додаємо подрібнені горіхи і родзинки.
Потім виливаємо тісто в чашку так, щоб воно займало не більше 2/3 від загального обсягу. Ставимо чашку з тістом у мікрохвильову піч із високим режимом на 2 або 2,5 хвилини. При необхідності додаємо ще секунд 30.
Морквяний кекс подаємо до столу теплим, политим медом або шоколадним сиропом.

Какао-кекс з темним пивом

 

Інгредієнти:

- 4 столові ложки борошна;
- 5 столових ложок цукру;
- 1/2 чайної ложки розпушувача для тіста;
- 1 яйце;
- 2,5 столові ложки какао-порошку;
- 3,5 столові ложки молока;
- щіпка ваніліну;
- 3,5 столові ложки масла;
- 5,5 столових ложок темного пива.

Приготування:

Змішуємо всі інгредієнти у великій чашці за допомогою невеликого вінчика або виделки до отримання однорідної кремоподібної маси. Готуємо в мікрохвильовій печі приблизно 1,5 хвилини.
Головне - не перетримати кекс у мікрохвильовці.

Какао-кекс з арахісовим маслом

Інгредієнти:

- 3 столові ложки борошна;
- 2 столові ложки цукру;
- 1,5 столової ложки какао-порошку;
- 1/4 чайної ложки розпушувача;
- щіпка солі;
- 3 столові ложки молока;
- 1,5 столової ложки рослинної олії;
- 1 столова ложка арахісового масла.

Приготування:

У великій чашці виделкою змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, какао-порошок, розпушувач і сіль.
Додаємо молоко, рослинне і арахісове масло. Збиваємо до отримання однорідної маси.
Кухоль відправляємо в мікрохвильову піч, виставлену на високий режим, на 1 хвилину і 10 секунд. Спочатку тісто добре підніметься, а потім спаде. Це нормально.
Подаємо до столу в теплому вигляді.

Лаймово-кокосовий кекс у чашці

 

Інгредієнти:

- 4 столові ложки борошна;
- 1/4 чайної ложки розпушувача;
- 2,5 столові ложки цукрового піску;
- 4 столові ложки кокосового молока (коров'ячого молока або вершків);
- 1 чайна ложка кокосової стружки;
- 1/4 чайної ложки цедри лайма.

Приготування:

Змішуємо всі інгредієнти, крім цедри лайма і кокосової стружки, у великій чашці.
Можна скористатися виделкою або невеликим вінчиком. Збиваємо інгредієнти, поки тісто не стане гладким. Потрібно переконатися, щоб не було грудочок.
Після цього акуратно додаємо кокосову стружку і цедру лайма.
Відправляємо в мікрохвильову піч приблизно на 1 хвилину. Перед подачею кекс трохи посипаємо зверху цедрою лайма.

Апельсиново-шоколадний кекс у чашці

Інгредієнти на 4 порції:

- 8 столових ложок вершкового масла;
- 1 склянка цукрової пудри;
- 1 чайна ложка апельсинової есенції (або просто натертої цедри);
- 1/4 склянки апельсинового соку;
- 2 склянки борошна;
- 1/2 склянки какао-порошку;
- 2 яйця.

Шоколадно-апельсинова глазур:

- 1 склянка цукрової пудри;
- 200 г молочного шоколаду, розплавленого;
- 1/2 склянки апельсинового соку.

Приготування:

У великій мисці збиваємо 6 столових ложок вершкового масла з 1 склянкою цукрової пудри.
Додаємо апельсинову есенцію (або цедру), апельсиновий сік і яйця, продовжуємо збивати.
Всипаємо борошно, а також какао і збиваємо до утворення однорідної маси.
Змащуємо чашки невеликою кількістю масла і вливаємо в кожну тісту на 2/3. Відправляємо в мікрохвильовку на 2 хвилини.
Потім перевертаємо чашки, акуратно дістаємо кекси і викладаємо їх на тарілку. Зверху поливаємо апельсиново-шоколадною глазур'ю.
Щоб приготувати глазур, просто збийте разом розтоплений шоколад, цукрову пудру і апельсиновий сік.

Яблучний кекс із корицею

 

Інгредієнти:

- 3 столові ложки борошна;
- 1 столова ложка цукру;
- 1/2 чайної ложки кориці;
- 1/8 чайної ложки розпушувача;
- 1 столова ложка яблучного пюре;
- 1/2 столової ложки рослинної олії;
- 1/2 столової ложки молока;
- 1/8 чайної ложки ваніліну.

Для глазурі:

- 1 столова ложка вершкового сиру кімнатної температури;
- 2 столові ложки цукрової пудри;
- 1 чайна ложка молока.

Приготування:

Спочатку готуємо глазур. Для цього змішуємо всі інгредієнти виделкою до утворення однорідної кремоподібної маси, після чого відкладаємо її в бік.
Змішуємо всі сухі інгредієнти для кексу. Додаємо яблучне пюре і все гарненько перемішуємо. Тісто на цьому етапі буде густим і липким.
Потім додаємо решту складових. Знову гарненько все перемішуємо.
Викладаємо тісто в чашку так, щоб воно займало не більше 2/3 простору, а краще - тільки половину.
Відправляємо чашку з тістом в мікрохвильовку, виставлену на високий режим, приблизно на 45 секунд. Якщо цього часу недостатньо, то тримаємо близько хвилини.
Перед подачею поливаємо вершкової глазур'ю.

Фото: kurryleaves.blogspot.co.nz, averiecooks.com, babble.com, loveswah.com,spicytreats.netkirbiecravings.comthenovicechefblog.comthehungryhedgehog.com 

Раніше ДеПо розповів про 17 місць у світі, де роблять найсмачніший гарячий шоколад.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme