Яловичі хвости в червоному вині: рецепт від Ектора Хіменес-Браво
Зірковий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати з доступних усім продуктів справжній делікатес
- Головна
-
7 серпня 2014 14:52
"Що мене завжди дивувало, так це ціна яловичих хвостів в Україні, адже в Колумбії вони дорожчі за вирізку. Цей делікатес не б'є по кишені, а на смак не порівняти ні з чим. Це мій улюблений рецепт, спробуйте, не зможете відірватися", - написав Эктор на своїй сторінці в Facebook.
ДеПо ділиться з вами найдомашнішим рецептом яловичих хвостів, тушених в червоному вині з овочами, від Ектора Хіменес-Браво.
Беремо:
- 1,5 кг яловичого хвоста, порізаного на порції (попросіть м'ясника це зробити)
- 3 ст. л. муки
- 3-4 ст. л. соняшникової олії
- сіль і свіжомелений перець
- 0,5 ч. л. кумина (зіра)
- 0,5 ч. л. паприки
- 1 великий помідор
- 1 невеликий пучок зеленої цибулі
- 2 середніх білих цибулини
- 6 шт. молодої моркви
- 5 шт. молодої картоплі
- 2 стебла селери
- 0,5 шт. великого болгарського перцю
- 3 зубчики часнику
- 4-5 стебел чебрецю (чи 0,5 ст.л. сушеного)
- 3 лаврові листи
- 300 мл червоного сухого вина
- 500 мл яловичого бульйону
- 2 ст. л. томатного пюре
- 1 ст. л. дрібно порізаної петрушки або кінзи для прикрашення
- 0,5 склянки свіжого зеленого горошку або стручкової квасолі
Готуємо:
1. Нагрівайте духовку до 150С.
2. Промийте хвіст і просушіть рушником. Обріжте надлишки жиру.
3. Приготуйте спеції для маринування м'яса: в ступці розітріть: часник, паприку, кумин (зіру), сіль, перець, 0,5 ст. л. соняшникової олії. Нанесіть маринад на м'ясо і промасажуйте його, відставте.
4. Нагрівайте 2 ст. л. соняшникової олії у великій сковороді, сковорода має бути гаряча (на вогні трохи вище за середній), починайте обсмажувати м'ясо, посипаючи його борошном і перевертаючи, до тих пір, поки борошно на м'ясі не стане золотисто-коричневого кольору (близько 10 хвилин). Можливо, знадобиться додати олії. Викладіть м'ясо у форму для запікання.
5. Зробіть менше вогонь, викладіть білий і зелений лук, помідор, 1 моркву, селеру, перець - усе дрібно порезане. Обсмажуйте 10-15 хвилин, поки усі овочі не стануть м'якими, постійно помішуючи. Додайте олію і трохи яловичого бульйону при необхідності. Викладіть овочі згори на м'ясо, додайте чебрець і лавровий лист туди ж.
6. Не мийте сковороду, в неї додайте червоне вино, бульйон, томатне пюре, сіль і перець за смаком, доведіть до кипіння на маленькому вогні, помішуйте. Вилийте соус згори на м'ясо, додайте з боків цілу моркву і картоплю. Поставте форму в центр духовки, накривши фольгою. Готуйте 3 години, через 1,5 години переверніть м'ясо в соусі. Ще за годину зніміть фольгу і готуйте далі без неї. За 10 хвилин до готовності додайте свіжий зелений горошок або квасолю. Через 3 години м'ясо повинне відвалюватися від кістки.
7. Подавайте гарячим, прикрасивши петрушкою або кінзою, рясно поливши соусом з картоплею і морквою.
Фото: facebook.com
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 18:37У Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО
- 17:44 На Дніпропетровщині на військовослужбовця ТЦК напав із ножем цивільний
- 16:50 Міноборони у деяких містах почало тестувати електронну чергу до ТЦК та СП
- 15:48Звалище "зубів дракона" на Сумщині: В ОВА розповіли, що буде далі
- 15:29 Від початку доби рашисти 44 рази штурмували наші позиції, переважно на трьох напрямках
- 15:15Вовчанськ російські терористи стирають з лиця землі, - ЦПД (ФОТО) ФОТО
- 15:03Антикорупціонер Шабунін потрапив у скандал: привласнив автомобіль, який закупили для фронту (ВІДЕО) ФОТО Відео
- 14:40Печерну стоянку людей кам'яного віку на Закарпатті беруть під охорону
- 14:20 У напрямку Часів Яру противник широко застосовує бронетехніку, гаряче й на інших напрямках фронту, - Генштаб
- 13:45 Загибель командира та попадання по базі ппо рф в Криму: Росзмі підтвердили влучання
- 13:27Школа, магазин, газопровід, десятки будинків: Наслідки обстрілів Херсонщини
- 13:0317 травня ворог 2 352 рази обстрілював Донеччину: Є загиблі й поранені
- 12:30 Відключення світла 18 травня плануються лише для промислових споживачів, - Міненерго
- 11:41Дві доби поспіль росіяни "тиснуть" на Кринки, що на Херсонщині
- 11:21У Хмельницькому будівельник зірвався з висоти (ФОТО) ФОТО
- 11:09У Харкові внаслідок удару рф 17 травня загинули 3 людей, 31 дістали поранення, - ОВА
- 10:39На Закарпатті дві жінки оформлювали фіктивне опікунство для військовозобов’язаних
- 10:16З Харківщини вивезли майже 10 тисяч цивільних (ВІДЕО) Відео
- 10:00Як влаштовані слоти і що вони являють собою PROMO