Яловичі хвости в червоному вині: рецепт від Ектора Хіменес-Браво

Зірковий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати з доступних усім продуктів справжній делікатес

Яловичі хвости в червоному вині: рецепт…

"Що мене завжди дивувало, так це ціна яловичих хвостів в Україні, адже в Колумбії вони дорожчі за вирізку. Цей делікатес не б'є по кишені, а на смак не порівняти ні з чим. Це мій улюблений рецепт, спробуйте, не зможете відірватися", - написав Эктор на своїй сторінці в Facebook.

ДеПо ділиться з вами найдомашнішим рецептом яловичих хвостів, тушених в червоному вині з овочами, від Ектора Хіменес-Браво.

Беремо:

  • 1,5 кг яловичого хвоста, порізаного на порції (попросіть м'ясника це зробити)
  • 3 ст. л. муки
  • 3-4 ст. л. соняшникової олії
  • сіль і свіжомелений перець
  • 0,5 ч. л. кумина (зіра)
  • 0,5 ч. л. паприки
  • 1 великий помідор
  • 1 невеликий пучок зеленої цибулі
  • 2 середніх білих цибулини
  • 6 шт. молодої моркви
  • 5 шт. молодої картоплі
  • 2 стебла селери
  • 0,5 шт. великого болгарського перцю
  • 3 зубчики часнику
  • 4-5 стебел чебрецю (чи 0,5 ст.л. сушеного)
  • 3 лаврові листи
  • 300 мл червоного сухого вина
  • 500 мл яловичого бульйону
  • 2 ст. л. томатного пюре
  • 1 ст. л. дрібно порізаної петрушки або кінзи для прикрашення
  • 0,5 склянки свіжого зеленого горошку або стручкової квасолі

Готуємо:

1. Нагрівайте духовку до 150С.

2. Промийте хвіст і просушіть рушником. Обріжте надлишки жиру.

3. Приготуйте спеції для маринування м'яса: в ступці розітріть: часник, паприку, кумин (зіру), сіль, перець, 0,5 ст. л. соняшникової олії. Нанесіть маринад на м'ясо і промасажуйте його, відставте.

4. Нагрівайте 2 ст. л. соняшникової олії у великій сковороді, сковорода має бути гаряча (на вогні трохи вище за середній), починайте обсмажувати м'ясо, посипаючи його борошном і перевертаючи, до тих пір, поки борошно на м'ясі не стане золотисто-коричневого кольору (близько 10 хвилин). Можливо, знадобиться додати олії. Викладіть м'ясо у форму для запікання.

5. Зробіть менше вогонь, викладіть білий і зелений лук, помідор, 1 моркву, селеру, перець - усе дрібно порезане. Обсмажуйте 10-15 хвилин, поки усі овочі не стануть м'якими, постійно помішуючи. Додайте олію і трохи яловичого бульйону при необхідності. Викладіть овочі згори на м'ясо, додайте чебрець і лавровий лист туди ж.

6. Не мийте сковороду, в неї додайте червоне вино, бульйон, томатне пюре, сіль і перець за смаком, доведіть до кипіння на маленькому вогні, помішуйте. Вилийте соус згори на м'ясо, додайте з боків цілу моркву і картоплю. Поставте форму в центр духовки, накривши фольгою. Готуйте 3 години, через 1,5 години переверніть м'ясо в соусі. Ще за годину зніміть фольгу і готуйте далі без неї. За 10 хвилин до готовності додайте свіжий зелений горошок або квасолю. Через 3 години м'ясо повинне відвалюватися від кістки.

7. Подавайте гарячим, прикрасивши петрушкою або кінзою, рясно поливши соусом з картоплею і морквою.

Фото: facebook.com

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme