Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свого улюбленого торта

Відомий кулінар і шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати дуже красивий десерт

Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом с…

Ектор поділився рецептом на своїй сторінці в Facebook, повідомляє depo.ua.

Інгредієнти:

• 9 яєць кімнатної температури
• 1,5 склянки цукру
• 12 ст. л. вершкового розм'якшеного масла
• 2 склянки борошна
• 1,5 ч. л. розпушувача
• 1 стакан молока
• 1 ч. л. ванільного екстракту
• ½ ч. л. лимонного соку
• Соус «Tres leches» (див. Рецепт нижче)
• 2 ст. л. дрібно натертої цедри лайма
• 3 склянки свіжої полуниці або мандарин
• 1 склянка вершків 33-35%
• ¾ склянки цукру
• 1 ч. л. ванілі

Приготування:

1. Нагрійте духовку до 175 градусів.
2. Відокремте білки від жовтків, залиште білки при кімнатній температурі.
3. В посудині за допомогою міксера з'єднайте цукор і вершкове масло, поки суміш не стане повітряною.
4. Додайте жовтки і збивайте, поки суміш не стане знову повітряною, 2-3 хвилини на середній швидкості.
5. В окремій посудині з'єднайте борошно і розпушувач.
6. У третій посудині з'єднайте молоко і ваніль.
7. Обережно додайте суміш борошна і розпушувача та молоко до збитою суміші (по ¼ за раз), поки не з'єднаються.
8. Збийте, поки маса не стане ідеально однорідною.
9. Збийте білки з лимонним соком до м'яких піків, ніжно за допомогою силіконової лопатки введіть білки в основну суміш, додайте лимонну цедру.
10. Змастіть жиром дно круглої форми для випікання.
11. Вилийте суміш і випікайте 25 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Зубочистка має виходити сухою з торта.
12. Дайте охолонути.
13. За допомогою зубчатого ножа розріжте торт на 7 шарів. Вилийте 1 стакан соусу «Tres leches» на кожен з 7 шарів. Він має повністю просочитися. Дайте торту постояти 1-2 години. Решту соусу використовуйте при подачі.
14. В охолодженій посудині з'єднайте вершки, цукор і ваніль. Збивайте поки не утворяться м'які піки.
15. Починаючи з нижнього шару, наносите збиті вершки і викладайте полуницю або мандарини. Аналогічно дійте з усіма наступними шарами.
16. Подавайте з соусом «Tres leches».

Соус «Tres leches»:

Інгредієнти:

• 750 мл жирного молока
• 500 мл згущеного молока
• 2 склянки вершків 33-35%

Приготування:

1. У соуснику з'єднайте молоко, згущене молоко та вершки. Готуйте на середньому вогні постійно помішуючи. Приберіть з вогню перед закипанням. Помістіть у велику посудинуємність. Накрийте і повністю охолодіть.

Раніше Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати перевернутий пиріг з горіхами і бананом.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme