Дієта Гвінет Пелтроу для схуднення після новорічних свят

42-річна актриса Гвінет Пелтроу опублікувала на своєму сайті дієту, яка допоможе схуднути після святкових надмірностей

Дієта Гвінет Пелтроу для схуднення після…

Щорічно актриса публікує на своєму сайті goop.com програму семиденного детоксу, розрахованого на те, щоб прийти в себе після новорічних свят, повідомляє depo.ua з посиланням на kp.ru.

І цей рік не став винятком.

Приблизне меню дієти

В детокс входить сувора дієта - як за кількістю споживаних калорій, так і за складом страв. У дієті досить багато екзотичних рецептів - таких, як коктейль «Годзілла», в який, крім іншого, входять свіжовичавлений сік з 10 листків кульбаби і 9 листків листової капусти. Це - сніданок.

А на обід - трохи гарбузового супу (див. рецепт нижче). В якості перекусу - рисове печиво з тонким шаром мигдалевого масла (його можна приготувати, якщо дуже довго молоти в блендері звичайний мигдаль з дрібною соллю, поки він не перетвориться на пасту; це вважається здоровою альтернативою арахісовому маслу).

І тільки на вечерю можна дозволити собі салат із смаженого на грилі курячого філе з лемонграсу і в'єтнамським салатом «бан мі».

Зрозуміло, що для 99% людей на планеті суворе проходження такої дієти не є можливим. Однак деякими порадами Пелтроу і її дієтолога Алехандро Джангера нехтувати не варто. Нехай навіть слідувати їм теж буде досить важко.

Що виключити з раціону

Актриса і дієтолог стверджують: впродовж 7 днів детоксу не можна вживати алкоголь, будь-які напої, що містять кофеїн, цукор (у тому числі будь-які солодкі газовані води), молочні продукти (у багатьох людей є прихована алергія на лактозу, і на неї окремо треба перевірятися), все, що містить клейковину (в першу чергу - все з борошна, в тому числі макарони; клейковина, вона ж глютен, відповідно до сучасних дієтологічних віянь, теж може викликати несприйняття), пасльонові (картопля, помідори, перець і баклажани).

Сіль, втім, можна, але небагато. І рибу можна, а от морепродукти - ні. І не можна, звичайно, ковбасу, кетчуп та інші продукти промислового виробництва, в які не зрозумієш, що намішано. Ну і про куріння, зрозуміло, мова не йде взагалі.

Наводимо декілька рецептів Гвінет Пелтроу для детоксу.

Суп із запеченого гарбуза

Взяти гарбуз, розрізати навпіл. Вичистити насіння, змастити оливковою олією, покласти на фольгу або пекарський папір розрізом вниз. Запікати в духовці на деці при температурі 210 градусів протягом 25-30 хвилин - поки не стане м'яким.

На сковорідці розігріти пару чайних ложок кокосової олії. Покласти туди нарізану цибулину, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 20 хвилин, поки цибуля не стане м'якою і солодкою. Додати 2 зубчики часнику, 2 чайні ложки дрібно порізаного імбиру, 0,5 чайної ложки меленого коріандру, 0,5 чайної ложки суміші спецій «гарам масала» (у нас можна знайти в магазинах індійських спецій), 1 чайну ложку меленої зіри. Тушкувати на середньому вогні 1 хвилину, потім влити приблизно 750 мл курячого або овочевого бульйону. Трохи поварити на повільному вогні.

Дістати з духовки запечений гарбуз, охолодити, вичистити ложкою м'якоть, додати в суп, довести до кипіння, потім зменшити вогонь, і нещільно прикривши кришкою, варити ще 10 хвилин. Перетворити в пюре за допомогою блендера.

Курка з брокколі

В сковорідку з непідгораючою поверхнею налийте трохи кунжутної олії, нагрійте, киньте дрібно нарізані дві головки часнику і нарізаний шматочок імбиру. Коли вони стануть напівпрозорими - приблизно через півхвилини - покладіть на сковороду дві курячі грудки без кісток. Обсмажуйте по хвилині з кожної сторони - вони повинні стати злегка золотавими.

Потім додайте кілька столових ложок соусу тамарі (якщо його важко буде знайти, замініть звичайним соєвим або теріякі - солити в будь-якому випадку вже не треба), 50-70 мл курячого бульйону і трохи капусти брокколі, розібраної на маленькі суцвіття. Готуйте хвилин 10-12 - курка повинна повністю приготуватися, а суцвіття брокколі розм'якшитися, але все ще мають залишатися злегка хрусткими під час укусу.

Викладіть все на тарілку, а рідину залиште і кип'ятіть з парою ложок насіння кунжуту ще хвилину. Полийте цим соусом порізану скибочками курку, посипте обсмаженим насінням кунжуту і дрібно нарізаною зеленою цибулею. Подавайте з овочами.

Раніше Скарлетт Йоханссон розповіла, як за свята не набрати лишні кілограми.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme