ТОП-7 прохолодних напоїв для літа

Ці напої не лише прекрасно втамовують спрагу, а й подарують енергію, бадьорість та гарний настрій

Журналіст відділу «Життя»
ТОП-7 прохолодних напоїв для літа…
Фото: Pixabay

Як приготувати легкі і смачні напої для літа, розповість Depo.ua.

Кавуновий напій

кавуновий напій

Інгредієнти:

м'якоть кавуна — 400 грамів

столова газована вода — 200 мл

лід — 4 кубики

м'ята — для прикраси

Приготування:

Збийте блендером м'якоть кавуна, додайте води і ще раз збийте. Вилийте суміш у високі келихи. Додайте лід і прикрасьте листочком м'яти.

Безалкогольний коктейль

коктейль

Інгредієнти:

вода газована — 400 мл

сік лимона — 2 столові ложки

лимон порізаний — 2 дольки

сироп гренадин — 1 столова ложка

Приготування:

Змішуємо всі складові, окрім лимона, і розливаємо у великі келихи для лимонаду. Додаємо дольки лимона та пару кубиків льоду.

Компот з фруктів і ягід

компот

Інгредієнти:

- будь-які фрукти та ягоди (яблука, сливи, абрикоси, полуниця і т.д.) — 500 г
— цукор — 0,5 склянки
— свіжа м'ята — кілька гілочок
— вода — 2 л

Приготування:

Фрукти і ягоди промити. У каструлі закип'ятити воду, додати фрукти і ягоди, цукор і проварити хвилин 5. Наприкінці приготування додати до компоту м'яту. Дати настоятися і пити охолодженим.

Холодний чай з м'яти

чай з м"ятою

Інгредієнти:

- зелений чай — 5 ч. ложок
— цукор — 1 склянка
— лайм — 1 шт.
— лимон — 1 шт.
— свіжа м'ята — пучок
— вода — 2 л
— лід — за смаком

Приготування:

Чай і цукор покласти до каструлі, влити сюди ж сік лайма і лимона (можна замінити двома лимонами), додати листя м'яти. Все розтерти дерев'яним товкачем і залити окропом. Суміш настоювати 5 хвилин. Потім процідити, охолодити і подавати з льодом.

Айран з зеленню

айран

Інгредієнти:

- натуральний йогурт (або кисле молоко) — 300 г
— мінеральна вода з газом — 150 г
— кріп, петрушка, кінза, базилік — пучок
— сіль — у пучках
— колотий лід

Приготування:

Йогурт (кисле молоко) і мінеральну воду заздалегідь охолодити. Зелень промити і обсушити паперовим рушником, потім дуже дрібно посікти. Змішати йогурт і мінеральну воду, збити вінчиком до однорідної маси. Додати сюди подрібнену зелень та сіль, ще раз перемішати. Склянки з напоєм подавати на блюді, наповненому льодом.

Апельсиновий морс

напій

Інгредієнти:

- апельсини — 4 шт.
— цукор — 1-1,5 склянки
— вода — 3 л
— мелена кориця — у пучках

Приготування:

Апельсини почистити і вичавити сік. Отримані вичавки подрібнити в блендері, залити водою, додати цукор, апельсинову цедру, корицю і поставити на вогонь. Після закипання проварити суміш на повільному вогні 10 хвилин. Дати настоятися 30 хвилин, процідити, влити апельсиновий сік. Поставити у холодильник мінімум на 1-2 години, напій подавати охолодженим.

Імбирний лимонад

імбирний лимонад

Інгредієнти:

- лимонний сік — 1 л
— цукор — 3 склянки
— корінь імбиру — 100 г
— вода — 3,5 л
— лід

Приготування:

Корінь імбиру почистити і нарізати на тонкі пластини. Покласти імбир до каструлі, сюди ж додати цукор, залити водою. Довести до кипіння, після чого зняти з вогню. Сюди ж влити свіжовичавлений сік лимона, дати настоятися 30-60 хвилин. Вийняти з каструлі імбир. Після цього поставити отриманий лимонад до холодильнику хоча б на 1 годину. Перед подачею у лимонад варто додати лід і прикрасити шматочками лимона.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme