7 правил харчування в новорічні свята

Харчування в новорічні канікули кардинально відрізняється від звичного меню. Як же не поправитися у свята і зберегти здоров'я?

7 правил харчування в новорічні свята…

ДеПо ділиться рекомендаціями, дотримання яких допоможе залишатися струнким і здоровим.

1. За пару днів до свята влаштуйте собі розвантажувальний день - на низькокалорійній їжі, яка полегшує шлунок.

2. Перекушуйте регулярно - кожні 3-4 години. Так організм встигне переварити їжу, і у вас буде шанс не переїсти.

3. Постарайтеся скласти корисне меню. Зменшіть кількість копченостей і консервів на столі. Додайте більше овочевих салатів - клітковина, яка міститься в овочах, допоможе перетравити важкі страви.

Готуєте м'ясо чи рибу? Краще запечіть їх у духовці. Не уявляєте Новий рік без «Олів'є» та «Мімози»? Тоді приготуйте майонез для них власноручно або замініть заправкою з сиру, йогурту або кефіру з великою кількістю зелені. Також в якості заправки можна використовувати соєвий соус, лимонний сік і яблучний оцет.

4. Якщо зустрічаєте Новий рік в гостях, не змішуйте складні вуглеводи, білки і жири. Наприклад, м'ясо з'їжте краще з овочами і зеленню, а картоплю залиште на потім.

5. Перед тим як зробити ковток шампанського, краще щось з'їсти і випити склянку води. Бульбашки газу не тільки викликають голод, але й провокують загострення виразкових хвороб. Так що якщо у вас є проблеми зі шлунком, краще обійтися без шампанського. Також майте на увазі, що разом з соліннями і копченостями алкоголь затримує воду - ось вам і плюс два кіло на наступний день. Пийте повільно - келих сухого вина, розтягнутий на годину, нешкідливий для талії і самопочуття.

6. Прекрасним дієтичним доповненням до святкового столу будуть, звичайно ж, свіжо-вижаті соки. Для їх приготування краще використовувати овочі та фрукти, вирощені в Україні - як стверджують дієтологи, локальні продукти максимально корисні для організму.

7. Більше танцюйте, рухайтеся і спілкуйтеся. Ви ж зібралися зустріти улюблене свято з близькими людьми, так що навіщо його перетворювати на звичайне поглинання їжі? І на ранок можна буде не страждати від похмілля і нетравлення шлунку, а поділитися яскравими враженнями.

Салат з лососем, грейпфрутом і домашнім майонезом

Інгредієнти:

Для майонезу

1 яйце
200 мл олії
1,5 ст. ложки лимонного соку
1 ч. ложка гірчиці
0,5 ч. ложки меленого чорного перцю
сіль, цукор - за смаком

Для салату

400 г лосося (філе слабосоленої)
20 мл винного оцту (білого)
0,5 ч. ложки солі
50 г цукру
1 ч. ложка білого перцю (меленого)
100 г руколи
1 грейпфрут (червоний)
8 оливок (зелених, без кісточок)

Приготування:

1. Збийте міксером яйце в глибокій мисці, додавши до нього по дві щіпки цукру і солі, трохи меленого чорного перцю. Додайте гірчицю. Продовжуйте збивати до однорідної пишної маси.
2. Не зупиняючи міксер, поступово додайте рослинну олію. Через 2-3 хвилини половина олії буде додана, маса почне густіти і змінювати колір (на світлий). Тепер вливайте олія тонким струмком, збільшуючи швидкість міксера.
3. З лимона вичавити сік, додайте його в майонез. Знову збийте. Якщо майонез вийшов дуже густим, додайте 1 ст. ложку холодної кип'яченої води. Перекладіть майонез в чистий посуд, щільно закрийте і до моменту використання тримаєте в холодильнику.
4. Змішайте сіль, цукор і перець в окремому посуді. Рибне філе промажте цією сумішшю з усіх боків. Викладіть в глибокий посуд, збризніть оцтом. Залиште маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі.
Грейпфрут очистіть від шкірки і розділіть на часточки. Рукколу вимийте, обсушити. Лосося вийміть з маринаду, наріжте тонкими смужками і розкладіть по порційних тарілках. Зверху посипте руколою, зеленими оливками, часточками грейпфрута, полийте майонезом і маринадом від риби.

Раніше ДеПо розповів про 7 правила здорового харчування, які допоможуть схуднути.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme