5 спецій, які нейтралізують шкоду кофеїну

Існують спеції, які зводять нанівець негативний вплив кави на організм

5 спецій, які нейтралізують шкоду кофеїн…

1. Кориця

Ця спеція знижує закисляючий ефект, який чинить кава на організм. Додай корицю в порошку або цілу паличку, опустивши її в гарячий напій - і потрібний результат буде досягнутий, повідомляє ДеПо.

2. Чорний перець

Надає сильну очищаючу і стимулюючу дію на шлунково-кишковий тракт, покращує обмін речовин, виводить токсини і виступає в ролі антисептика. Можна додати 1-2 горошинки чорного перцю в гарячу каву і дати настоятися.

3. Гвоздика

Ця пряність знижує кров'яний тиск і стимулює кровообіг. Ефірні масла гвоздики надають каві незвичайний аромат і знижують негативну дію кофеїну. Додай до кави одну гвоздику і дай напою настоятися.

4. Кардамон

Зміцнює шлунок і діє заспокійливо. В каву рекомендується додавати свіжий порошок або коробочки кардамону. Ця спеція додасть напою особливий неповторний аромат.

5. Імбир

Ця пекуча спеція стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, знімає болі і спазми і заспокоює нервову систему. Під час заварювання кави можна додати трохи імбиру в порошку або невеликий шматочок свіжого кореня.

Раніше ДеПо розповів, чим шкідлива кава.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme