5 спецій, які кращі за ліки

Трави та спеції є потужними антибіотиками

5 спецій, які кращі за ліки…

Регулярно додаючи їх до їжі у малих дозах можна підвищити імунітет, знизити запалення і підтримувати оптимальний баланс між хорошими та поганими мікробами в організмі, повідомляє depo.ua з посиланням на «Эконет».

Додавання невеликої кількості спецій в раціон - один із способів збільшити кількість потужних антиоксидантів поліфенолів.

Ось список 5 кращих спецій, які мають високий вміст поліфенолів, та кілька порад, як урізноманітнити ними свій раціон.

1. Орегано проти мікробів

Без орегано або материнки не обходиться жодна італійська піца або соус для пасти. Але можна додавати цю приправу до яєчні, овочевого супу, салату і посипати обсмажені овочі.

Люди, які приймають орегано з їжею в невеликих кількостях, отримують додаткову протипаразитний і антидіабетичний захист. Орегано з давніх часів використовується для боротьби з інфекціями.

2. Розмарин тонізує

Розмарин використовують при приготуванні м'яса і риби в духовці, обсмажуванні коренеплодів, додають у маринади. Використовуйте його для ароматизації лимонаду, настоюйте оливкову олію або зробіть трав'яний чай.

Розмарин тонізує і зміцнює організм. При регулярному вживанні він здатний знімати стрес, нервове напруження, покращувати стан при неврозі, загальному виснаженні та статевій слабкості.

3. Чебрець від застуди

Чебрець також дуже популярний у Середземномор'ї. Його можна використовувати так само, як і орегано. Додавайте його в заправки для салатів, супи, тушковані блюда, пасти, при приготуванні жаркого, страв з яєць, хліба.

Дослідники з Каліфорнійського Університету вважають, що по антиоксидантній активності чебрець подібний вітаміну Е.

4. Куркума проти раку

Куркуму найчастіше пов'язують з індійською кулінарією. Приготуйте каррі з будь-яких інгредієнтів, які у вас є - овочів, м'яса, риби, яєць або сочевиці - і додайте щедру ложку куркуми, поряд з іншими спеціями. Додавайте куркуму в супи, рагу, плов.

Згідно з останніми дослідженнями, куркумін допомагає придушувати рак. При дослідах in vitro (у пробірці) 80% злоякісних клітин раку простати самознищувалися під впливом куркумина.

5. Шавлія від запалень

Шавлія відмінно поєднується зі смаженими овочами, м'ясом, і рибою. Можна додати дрібку сушеної шавлії до страв з пасти, а також у будь-які супи або рагу.

Шавлія дуже корисна при застуді та болю у горлі.

Раніше на depo.ua повідомлялося, які продукти рятують від болю.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme