Хелловін: 3 страви з гарбуза від шеф-кухаря
Наближається Хелловін - День всіх святих. Головний атрибут цього свята - гарбуз, з якого можна приготувати неймовірно смачні страви
- Головна
-
30 жовтня 2014 21:20
Шеф-кухар шотландського дому-ресторану WHISKY CORNER Олексій Повторейко провів майстер-клас, на якому продемонстрував три вишукані страви на основі короля Хелловіну - гарбуза, повідомляє ДеПо.
1. Салат з маринованого гарбуза, руколи і пармскої шинки
Інгредієнти:
- Рукола - 50 г
- Прошутто (пармська шинка) - 50 г
- Гарбуз - 200 г
- Гарбузове насіння - 10 г
- Пармезан - 5 г
- Оливкова олія - 100 г
- Бальзамічний оцет - 1-2 ч. ложки
- Часник - 2 зубчики
- Хмелі-сунелі - 0,5 ч. ложки
- Морська сіль, мелений чорний перець - за смаком
Приготування:
1. Заздалегідь замаринувати і запекти гарбуз. Для цього нарізати його невеликими шматочками та залити маринадом (бальзамічний оцет, оливкова олія, хмелі-сунелі, сіль і чорний перець). Маринувати гарбуз протягом декількох годин. Потім запекти його в духовці при невисокій температурі (130-150 градусів) 30 хвилин. Дати охолонути.
2. На блюдо викласти рукколу, зверху - охолоджені шматочки маринованого та запеченого гарбуза, тонкі слайси прошутто. Полити салат маринадом, в якому настоювався гарбуз. Приправити страву свіжомеленим чорним перцем і морською сіллю. Зверху прикрасити салат тертим пармезаном.
2. Крем-суп з гарбуза
Інгредієнти:
- Гарбуз - 500 г
- Морква - 2 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Корінь селери - 200 г
- Картопля - 2 шт.
- Курячий бульйон - 0,5-1 л
- Топлене вершкове масло - 2-3 ст. ложки
- Вершки 30% - 200 г
- Шніт-цибуля - кілька пір'їнок
- Гарбузове насіння - для прикраси
- Морська сіль, чорний перець - за смаком
Приготування:
1. Всі овочі крупно нарізати. У каструлі з товстим дном обсмажити всі овочі до золотистого кольору на топленому вершковому маслі. Потім залити овочі курячим бульйоном і варити до готовності.
2. Зняти каструлю з вогню та подрібнити овочі блендером. Потім перетерти отриману суміш через сито. Це забезпечить більш шовковисту і однорідну консистенцію нашому супу.
3. Повторно відправити каструлю на вогонь і додати вершки. Безперервно помішуючи, довести суп до кипіння. Заправити морською сіллю і меленим чорним перцем.
4. При подачі прикрасити суп вершками, гарбузовим насінням і дрібно порізаною шніт-цибулею.
3. Шотландський пай з дикою качкою, гарбузовим пюре і карамелізованою морквою
Інгредієнти:
- Картопляне пюре - 75 г
- Гарбузове пюре - 75 г
- Курячий бульйон - 1 л
- Сире м'ясо дикої качки (або на вибір: яловичина, баранина, курка, риба) - 300 г
- Цибуля - 2 шт.
- Топлене вершкове масло - 4 ст. ложки
- Часник - 4 зубчики
- Односолодовий віскі - 1 ст. ложка
- Карамелізована морква - 30 г
- Вершки 30% - 50 г
- Сир чеддер - 50 г
- Морська сіль, чорний перець, чебрець - за смаком
Приготування:
1. Заздалегідь приготувати гарбузове пюре. Для цього відварити гарбуз на курячому бульйоні, випарити рідину, а потім подрібнити блендером.
2. Також завчасно готуємо картопляне пюре за класичним рецептом.
3. Змішати картопляне і гарбузове пюре, додати вершки і відправити на вогонь. Проварити недовго, безперервно помішуючи віночком. Добиваємося того, щоб не було грудочок. В кінці заправити сіллю і чорним перцем за смаком.
4. Заздалегідь готуємо м'ясо дикої качки. Його треба пекти близько годин на невеликому вогні з додаванням курячого бульйону, цибулі, топленого вершкового масла, часнику, чебрецю і односолодового віскі. М'ясо треба тушкувати довго, у міру википання бульйону періодично додавати його. У підсумку м'ясо повинно перетворитися на тушонку. Воно буде настільки ніжним, що його волокна будуть легко відділятися одне від одного.
М'ясо дикої качки можна замінити будь-яким іншим - яловичиною, бараниною, куркою або навіть рибою.
5. Також завчасно готуємо карамелізовану моркву. Для цього нарізати моркву тонкими слайсами і пасерувати на топленому вершковому маслі з додаванням чебрецю, часнику, солі і перцю.
6. Потім починаємо збирати наш пиріг. На самий низ форми викладаємо томлене м'ясо дикої качки, потім акуратно викладаємо шар карамелізованої моркви, а зверху - гарбузово-картопляне пюре. Присипаємо пиріг натертим сиром чеддер.
7. Запікати 10 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Страву подавати гарячим.
Фото, відео: Ольга Каменева/ДеПо
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 23:53Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей
- 22:28Миколенко може не зіграти на Євро-2024: Тренер "Евертона" розповів про травму лівого захисника
- 21:24росіяни закріпилися в частині селища Очеретине: тривають важкі бої
- 20:15 Зеленський звільнив голову Броварської РДА Майбоженка, який здійснив п'яний наїзд на пішоходів
- 19:43На Півдні вдалося збити ворожий дрон за допомогою легкомоторного літака Як-52 Відео
- 18:09Окупанти обстріляли Козацьке на Херсонщині: є поранені
- 17:49 Сирський заявив про суттєве загострення на фронті
- 16:44На війні з російськими загарбниками загинув журналіст Андрій Топчій
- 15:33Росіяни вранці обстріляли Вовчанськ, вбили цивільного ФОТО
- 14:19Двох посадовців мерії Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн грн, виділених на тероборону ФОТО
- 13:33 Нетвереза ДТП за участі голови Броварської РДА: Посадовцю повідомлено про підозру
- 13:10На Херсонщині через обстріли критична та комунальна інфраструктура
- 12:40На кордоні з Румунією затримали групу ухилянтів (ФОТО) ФОТО
- 12:18Сили оборони ліквідували за добу ще 1124 російських окупантів
- 11:58Ракетна атака на Дніпропетровщину: Відомо про ще одного пораненого
- 11:11Для удару по Львівщині ворог застосував крилаті та балістичні ракети, - ОВА
- 10:20Ракетний удар по Прикарпаттю: В ДСНС показали наслідки (ФОТО) ФОТО
- 09:45 Росіяни атакували Україну 34 ракетами різних типів: Скільки вдалося збити силам ППО
- 09:16Удар по Дніпропетровщині: Росіяни випустили по області понад 10 ракет ФОТО