«Олів'є»: незвичайний рецепт

Жодне новорічне застілля не обходиться без салату «Олів'є». Чому б не приготувати оригінальну версію цього знайомого з дитинства салату?

«Олів'є»: незвичайний рецепт…

depo.ua пропонує більш здоровий варіант «Олів'є».

Інгредієнти:

- картопля - 1 кг
- морква - 0,5 кг
- заморожена спаржева квасоля - 150 г
- заморожений або консервований горох - 200 г
- червона цибуля - 1 шт.
- яйця - 4 шт.
- консервований тунець - 200 г
- лимон - 0,5 шт.
- каперси -40 г
- йогурт 0,3% жирності - 300 г
- сметана - 150 г
- оливкова олія - 3 ст. ложки
- оцет - 50 г
- сіль, перець - за смаком

Приготування:

1. Відварити картоплю і моркву цілими, охолодити овочі і почистити. Якщо горох заморожений, відварити і його разом зі спаржевою квасолею, а потім охолодити.

2. Яйця відварити круто, охолодити і почистити.

3. Приготувати соус: змішати в блендері до однорідної консистенції сік половинки лимона, тунець, каперси, йогурт, сметану та оливкове масло. Додати сіль, перець за смаком і відправити на 10-15 хвилин у холодильник.

4. Нарізати цибулю дрібними кубиками. Змішати 100 г води і 50 г оцту, довести до кипіння. Опустити на 1 хвилину в киплячу суміш цибулю, злити воду, цибулю віджати.

5. Картоплю і моркву нарізати дрібними кубиками. Додати квасолю, горох і цибулю, заправити соусом, сіллю, перцем і соком лимона (за смаком). Яйця почистити, розрізати на чотири частини. Прикрасити ними салат.

Раніше Юлія Висоцька розповіла, як правильно приготувати гусака.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme